Χανιά | Ζητούν κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ – Εμπαιγμός και προσβολή η αύξηση του 2%

χανιά-ζητούν-κατώτατο-μισθό-στα-751-ευρώ-1213945

Στην απόφαση της κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, αναφέρθηκε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων. Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως χρειάζονται ουσιαστική – πραγματική ενίσχυση των εισοδημάτων τους, ενώ ζητούν άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και στη συνέχεια την προσαρμογή του στο 60% του διαμέσου ακαθάριστου μισθού πλήρους απασχόλησης.

Πιο αναλυτικά:

«Η κυβέρνηση , αφού κράτησε παγωμένο τον κατώτατο μισθό για δύο χρόνια σε αντίθεση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αποφάσισε χθες μία προσχηματική αύξηση 2%.

Η αύξηση κατά 13 ευρώ του μικτού κατώτατου μισθού, δηλαδή μικτή αύξηση του μεροκάματου 0,52 ευρώ, και η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι είναι μία «συμβολική» απόφαση είναι εμπαιγμός και προσβολή των εργαζομένων!

Οι εργαζόμενοι, που εξαιτίας της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής υφίστανται δραματική μείωση αποδοχών, οι εργαζόμενοι, που μετά από 11 συνεχή χρόνια μνημονίων και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων με δυσκολία πλέον καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες, δεν χρειάζονται συμβολική αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά χρειάζονται ουσιαστική – πραγματική ενίσχυση των εισοδημάτων τους!!!!

Η αύξηση των 13 ευρώ την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Οι εργαζόμενοι, χρειάζονται την ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, την καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους και τη θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και στη συνέχεια την προσαρμογή του στο 60% του διαμέσου ακαθάριστου μισθού πλήρους απασχόλησης, δηλαδή στα 809 ευρώ, με την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook