Χανιά | Ζητούν φρεάτια ομβρίων υδάτων εδώ και τώρα – Διαμαρτυρία κατοίκων της Χάου για τις πλημμύρες στη Νέα Χώρα | Video+Photos

χανιά-ζητούν-φρεάτια-ομβρίων-υδάτων-ε-1771472

Να γίνει άμεσα μελέτη για τα δίκτυα ομβρίων υδάτων στην οδό Χάου στη Νέα Χώρα, ζητούν κάτοικοι της περιοχής, με αφορμή την πρόσφατη νεροποντή που μετέτρεψε δρόμους σε ποτάμια (Δείτε εδώ). Κάτοικοι της οδού Χάου εκφράζουν την ανησυχία τους και υπό τον φόβο ενός νέου κύματος κακοκαιρίας, το πρωί συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου γίνονται τα έργα, ζητώντας ουσιαστικά να δημιουργηθούν περισσότερα φρεάτια στον δρόμο, προκειμένου να μην πλημμυρίσουν.

Ο κάτοικος της Οδού Σωκράτης Τσαντίρογλου, το σπίτι του οποίου πλημμύρισε στην πρώτη μεγάλη βροχόπτωση της Τετάρτης,  είπε πως: «εμένα μπήκαν τα νερά μέσα από τα θεμέλια και έχουν βραχεί όλα τα ντουλάπια της κουζίνας, έχω αφήσει ανοιχτά να δω τι θα γίνει. Χθες έγινε το ίδιο πράγμα που έγινε και την άλλη μέρα την βροχή, βάλανε τον μπετό στο πεζοδρόμιο αλλά ο δρόμος έγινε ολόκληρος ποταμός. Όλα τα νερά από την Κοκκίνου αντί να πηγαίνουν προς τα κάτω, έρχονταν από εδώ κι έπρεπε να σπάσουμε τα κράσπεδα για να μην πλημμυρίσουμε και σήμερα ζητάμε να κάνουν μια μελέτη, να δούμε πως θα το κάνουμε, να μην έχουμε αυτά τα πράγματα, να κάνουν ένα φρεάτιο, κάτι να γίνει».

Οι κάτοικοι δήλωσαν στο zarpanews.gr, πως τα ήδη υπάρχοντα φρεάτια δεν αρκούν για να καλύψουν μεγάλες ποσότητες νερού:

«Άμα έχουμε βροχοπτώσεις όπως είχαμε τις τελευταίες ημέρες, εδώ θα γίνει ολόκληρη λίμνη», είπε ο κ. Τσαντίρογλου.

Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση της κατοίκους Ιωάννας Γουνάκη, η οποία λέει: «Αυτό που ζητάμε είναι να γίνει μελέτη για τα όμβρια ύδατα και να γίνει άμεσα, διότι την επόμενη φορά που θα βρέξει, θα πλημμυρίσουμε ξανά. Δεν θέλουμε μετά αποζημιώσεις, θέλουμε τώρα να γίνει δουλειά».

Την ίδια ώρα, η κ. Γουνάκη υποστήριξε:

«Επιπλέον αυτό που ζητάμε είναι να κλείσουν τώρα όλα τα ανοίγματα που έχουν κάνει στα πεζοδρόμια, γιατί πάλι δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε. Λέγονται πεζοδρόμια, όχι χώρος για λουλούδια. Δεν είναι πάρκο το πεζοδρόμιο. Τα δέντρα χρειάζονται στα πάρκα, όχι στα πεζοδρόμια, τα πεζοδρόμια είναι για να περπατάμε, πρέπει να περνάει ένα αναπηρικό αμαξίδιο και το καρότσι μιας κυρίας με το μωρό. Δεν χρειάζεται να βγει στον δρόμο για να περάσει με το καρότσι της».

zarpanews.gr

 

One thought on “Χανιά | Ζητούν φρεάτια ομβρίων υδάτων εδώ και τώρα – Διαμαρτυρία κατοίκων της Χάου για τις πλημμύρες στη Νέα Χώρα | Video+Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook