Χανιά | Ζει και βασιλεύει το φλοτέρ στο σιντριβάνι – Υπόσχονται πως θα φύγει σύντομα

χανιά-ζει-και-βασιλεύει-το-φλοτέρ-στο-1265814

Το περίφημο φλοτέρ στο σιντριβάνι στο Ενετικό Λιμάνι παραμένει για άλλη μια χρονιά στο γνωστό του σημείο. Κι αν δεν κάνει καμία εντύπωση πια στους Χανιώτες, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεται εκεί.

Το ρεζίλι με το σιντριβάνι-καζανάκι μες στη μέση της πιο επισκέψιμης περιοχής στον νομό πρέπει να σταματήσει και αυτό υποσχέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο αντιδήμαρχος τοπικής οικονομίας Χανίων, Γιάννης Νικηφοράκης. Μιλώντας στον Zarpa Radio 89,6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη, ο κ. Νικηφοράκης αποδέχτηκε ότι το φλοτέρ δεν έχει καμιά δουλειά στο σιντριβάνι και προανήγγειλε την απομάκρυνσή του:

«Είναι μια πονεμένη ιστορία με το φλοτέρ και το σιντριβάνι, πράγματι. Ξέρουμε όλοι ότι είναι το πιο όμορφο σημείο του λιμανιού. Φτιάχτηκε το σιντριβάνι, αλλά δεν είχε γίνει σωστή μελέτη με το φλοτέρ. Εμείς σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα τοποθετήσουμε έναν διαφορετικό μηχανισμό για να σταματήσει αυτή η εικόνα. Ο μηχανισμός δεν θα φαίνεται, θα τον εφαρμόσουμε πρώτα σε άλλο σημείο για να δούμε ότι δουλεύει και μετά θα τον βάλουμε στο συντριβάνι.»

Το φλοτέρ εκεί υπάρχει για να μη γίνεται υπερχείλιση του νερού, ελέγχει τη στάθμη, όπως ακριβώς σε ένα καζανάκι τουαλέτας. Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανώλη Κοτσιφάκη, ο οποίος ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει προμήθεια του σχετικού μηχανισμού. Πρόκειται για ένα σύστημα υπερχείλισης, το οποίο έχει και έναν αισθητήρα που θα ελέγχει τη στάθμη του νερού και, σύμφωνα με τον κ. Κοτσιφάκη, δεν θα φαίνεται.

Σύμφωνα και με τον αντιδήμαρχο, και με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου, η τοποθέτηση του μηχανισμού αναμένεται να γίνει σύντομα, αλλά δεν έχει δοθεί σαφής ημερομηνία. Ο μεν κ. Νικηφοράκης μίλησε για τον Σεπτέμβριο, ή το αργότερο τον Οκτώβριο, ο δε κ. Κοτσιφάκης ανέφερε ότι θα τοποθετηθεί μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Στην πραγματικότητα, μετά από τόσα χρόνια… θαυμασμού για το υπέροχο αυτό εξάρτημα στο λιμάνι, ακόμα κι αν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Οκτώβριο για να εξαφανιστεί, δεν θα είναι πρόβλημα.

Αρκεί να φύγει επιτέλους. zarpanews.gr

4 thoughts on “Χανιά | Ζει και βασιλεύει το φλοτέρ στο σιντριβάνι – Υπόσχονται πως θα φύγει σύντομα

  1. Καλά,το φλοτέρ που βρίσκεται μέσα στο νερό το βλέπουν.
    Το φορτηγό-ψυγείο,συγκεκριμένης εταιρείας, που βρίσκεται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ από τις 11.00-14.00 και ξεφορτώνει μπροστά από το συντριβάνι,δεν το βλέπουν;Περνάει η ΔΙ.ΑΣ.,περνάει το Λιμενικό κανείς δεν λέει τίποτα.Το φλοτέρ μας μάρανε!

  2. Και να ήτανε μόνο το φλοτέρ, όλη η πλατεία θέλει αναβάθμιση. Είναι ντροπή για τη πόλη μας και το παλιό λιμάνι που είναι το στολίδι της, να έχει τέτοια τριτοκοσμική είσοδο. Ένα απέραντο γιουσουρούμ με ακαλαίσθητες ταμπέλες, τα εμπορεύματα στο δρόμο ή κρεμασμένα λες και βρίσκετε κανείς στο Μοναστηράκι, προϊόντα απομίμησης, δίνουν την αίσθηση μιας τριτοκοσμικής χώρας. Ντροπή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook