Χανιά | Υψηλές θερμοκρασίες και έντονοι άνεμοι εν αναμονή της Μπάρμπαρα

χανιά-υψηλές-θερμοκρασίες-και-έντονο-1448955

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται όλη η χώρα εν αναμονή της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που αναμένεται να έρθει τις επόμενς ώρες.

Από αύριο Κυριακή, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται και στα Χανιά, με την Πολιτική Προστασία να βρίσκεται επί ποδός  (δείτε ΕΔΩ).

Εντούτοις υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές των Χανίνων, ενώ στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ακόμα, υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Σούδα, στα Νεροκούρου, στον Πλατανιά και στις Βρύσες.

Αντίστοιχα, υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στα δυτικά του Ηρακλείου αλλά και στον Λέντα.

Έντονοι ήταν όμως και οι άνεμοι που έπνεαν σε πολλές από τις περιοχές τις Κρήτης, με περιοχές των Χανίων να καταγράφουν αρκετά υψηλές ριπές ανέμων.

Πιο αναλυτικά άνεμοι έντασης 69 χιλιομέτρων την ώρα έπνεαν στα Φαλάσσαρνα, ενώ αντίστοιχα στην Παλαιόχωρα οι ριπές των ανέμων άγγιξαν τα 66 χιλιόμετρα την ώρα. 

Όσον αφορά την υπόλοιπη Κρήτη, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Φινοκαλιά Λασιθίου με ταχύτητα ανέμου 92 χιλιόμετρα την ώρα αλά και στο Ρέθυμνο με 71.

Τέλος υψηλό ήταν και το ποσοστό βροχόπτωσης στα Χανιά και συγκεκριμένα στο Έλος Κισσάμου, όπου καταγράφηκαν 10 χιλιοστά βροχής.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook