Χανιά | «Υποκρισία από τον Υπουργό Υγείας το ότι δεν γνώριζε τα προβλήματα του νοσοκομείου Χανίων»

Για υποκρισία από την πλευρά του Υπουργού Υγείας αναφορικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου Χανίων με αφορμή την καταγγελία συγγενή ασθενούς για προγραμματισμό ραντεβού για γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση το 2022, κάνει λόγο με ανακοίνωση του ο κ. Δημήτρης Βρυσάλης, μέλος του Δ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ, εκλεγμένος με την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών.

Η ανακοίνωση:

“Είναι υποκρισία να προσποιείται ο υπουργός υγείας ότι δεν ήξερε τα διαχρονικά προβλήματα και του νοσοκομείου Χανίων με αφορμή την καταγγελία συγγενή ασθενούς για προγραμματισμό ραντεβού για γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση το 2022, όταν σε κινητοποιήσεις υγειονομικών σωματείων στο υπουργείο υγείας  τόσο στις 23/10 όσο και στις 28/1  στην 7ΥΠΕ καταγγέλθηκε το γεγονός της καθυστέρησης ραντεβού όχι μόνο για το συγκεκριμένο  ιατρείο  αλλά και για πολλά άλλα ιατρεία σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης εξαιτίας της υποστελέχωσης. Όταν πριν 3 μέρες συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις δραματικές ελλείψεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η κυβέρνηση  παρουσίασε την κατάσταση ωραιοποιημένη

Είναι υποκρισία να λέγεται ότι θα επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού, όταν οι όποιες λύσεις που δίνονται είναι ευκαιριακές με ημερομηνία λήξης. Η πρόταση της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείου Χανίων και της Διοίκησης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τη λύση του προβλήματος με τις πολύμηνες αναμονές για ραντεβού στο γαστρεντερολογικό είναι η πρόσληψη δύο επικουρικών γαστρεντερολόγων, δηλαδή γιατρών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα λήξουν σε 1-2 χρόνια.

Κανένα προσωρινό μέτρο λόγω της κατακραυγής δεν θα δώσει ουσιαστική λύση όσο οι κυβερνήσεις θεωρούν την υγεία σαν κόστος και τους ασθενείς πελάτες. Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο αγώνας για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των νοσοκομείων, με σκοπό την πλήρη στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και άμεση μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.”

Zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροSuper Bowl LIV: Επέστρεψαν έπειτα από 50 χρόνια οι Chiefs | Video
Επόμενο άρθροΜε νέα οχήματα ενισχύεται ο στόλος της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ