Χανιά | Υπογραφή σύμβασης για αντικατάσταση αγωγών αμιάντου και ανίχνευση διαρροών στο δίκτυο ύδρευσης της Κισσάμου

χανιά-υπογραφή-σύμβασης-για-αντικατά-1656718

Η υπογραφή της «Προγραμματικής Σύμβασης» που αφορά την εκτέλεση του έργου

«ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΓΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΥ & ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ», έγινε την Παρασκευή 24/03/2023, στις εγκαταστάσεις της έδρας του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στην Αγυιά Χανίων.

Την σύμβαση υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης και οι Δήμαρχοι, Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και Κισσάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης – ΣΑΕΠ Κρήτης, με προϋπολογισμένη συνολική δαπάνη 404.660,25 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Στο πλαίσιο της ως άνω «Προγραμματικής Σύμβασης» ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, θα διαθέσει Τεχνικό Προσωπικό κατάλληλων ειδικοτήτων για την επίβλεψη, με σκοπό την ενίσχυση της Διευθύνουσας (επιβλέπουσας) υπηρεσίας του Δήμου Χανίων (Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών), ώστε να επιβλέψει με επάρκεια, το εν λόγω έργο, με στόχο την όσο το δυνατόν αρτιότερη και πληρέστερη υλοποίησή του.

«Οι συνεργασίες, αποτελούν την βασική μας προτεραιότητα. Ο Ο.Α.Κ., είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη την Κρήτη και κυρίως των Ο.Τ.Α., τους οποίους συνδράμει, για την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής.

Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε η υπογραφή της «Προγραμματικής Σύμβασης» για την εκτέλεση ενός απολύτως απαραίτητου για την προστασία του περιβάλλοντος έργου, εντός του κέντρου της πόλης της Κισσάμου.

Κυρίαρχο μέλημα μας, είναι η άμεση απομάκρυνση, των επικίνδυνων υλικών, τα οποία για χρόνια, παρέμεναν στο σημείο που θα γίνει η παρέμβαση.

Οι συνεργασίες μας κάνουν όλους πιο δυνατούς και μας οδηγούν με ταχύτερο – αποτελεσματικό τρόπο, στο επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης.

«Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, θα συμβάλει στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και την απομάκρυνση επικίνδυνων και τοξικών υλικών που εξακολουθούν και υπάρχουν σε κοινή θέα. Έτσι στην ανάγκη που προκύπτει, συνδράμει με τις δυνάμεις του τον Δήμο Κισσάμου και σε συνεργασία με τον ΟΑΚ, ενισχύει με την τεχνογνωσία της Υπηρεσίας την αντικατάσταση των αγωγών αμίαντου στα δίκτυα ύδρευσης του Καστελίου», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

«Ένα έργο που αφορά το περιβάλλον αλλά και τους δημότες της Κισσάμου, μπαίνει με σταθερά βήματα, σε τροχιά υλοποίησης, σε συνεργασία με τον Ο.Α.Κ. και τον Δήμο Χανίων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για να φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Οι συνεργασίες πάντα μας ενδυναμώνουν», ανέφερε ο Δήμαρχος Κισσάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook