Χανιά | Υπό τους ήχους της γκάιντας: Ημέρα μνήμης για τα θύματα του πολέμου στο Συμμαχικό Νεκροταφείο | Photos+Video

χανιά-υπό-τους-ήχους-της-γκάιντας-ημέ-950825

Με θέα τον κόλπο της Σούδας, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο, ώστε να υπερασπιστούν την ελευθερία τους.

Στο Συμμαχικό Νεκροταφείο του Βλητέ, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής η Επιμνημόσυνη Τελετή για την Κυριακή της Μνήμης, μια καθιερωμένη ημέρα προς τιμήν όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την ελευθερία.

Έτσι και φέτος, πολίτες και φορείς έδωσαν το παρών και τίμησαν τους πεσόντες, στην τελετή που συνδιοργάνωσαν οι Βρετανοί Κάτοικοι της Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Χανίων.

Μάλιστα όπως έχει καθιερωθεί πλέον, η τελετή έγινε με σύντομες ομιλίες και προσευχή, ενώ εκ μέρους της βρετανικής κοινότητας ακούστηκαν και εμβατήρια από γκάιντα:

Το παρών εκτός των άλλων έδωσαν οι εκπρόσωποι των συμμαχικών χωρών που πολέμησαν και στην Μάχη της Κρήτης (Βρετανία- Αυστραλία-Νέα Ζηλανδία), ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Μαρκ Άλλεν, ο Κώστας Γύπαρης από την Περιφέρεια Κρήτης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Γιαννακάκης εκ μέρους του Δήμου Χανίων, εκπρόσωποι του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού και του Αμερικανικού Ναυτικού, τοπικές στρατιωτικές αρχές, αλλά και πλήθος κόσμου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook