Χανιά | Υπό κατάληψη Πολυτεχνείο και ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ

χανιά-υπό-κατάληψη-πολυτεχνείο-και-ελ-946056

Υπό κατάληψη βρίσκονται από σήμερα, τόσο το Πολυτεχνείο Κρήτης, όσο και ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ στα Χανιά μετά από σχετικές αποφάσεις που έλαβαν οι Σύλλογοι Φοιτητών και στα δύο Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες με συλλαλητήρια.

Οι καταλήψεις θα διαρκέσουν μια εβδομάδα και πραγματοποιούνται με αφορμή το νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η Κυβέρνηση.

Σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή τις νέες κινητοποιήσεις οι φοιτητές «απαιτούν»

– ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

– ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

– ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ , ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Καμία επιβολή ενοικίου ή ανέγερση ιδιωτικών εστιών. Επίδομα στέγασης σε όσους φοιτητές από την επαρχία μένουν εκτός εστιών. Αποδοχή φοιτητών με αποκλειστικά κοινωνικά κριτήρια.

– ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

– Καμία διάσπαση του ενιαίου πτυχίου. Καμία σκλήρυνση των όρων φοίτησης και αντιδραστικών αλλαγών του προγράμματος σπουδών. Εξεταστική 4 εβδομάδων και επί πτυχίω εξεταστικές χωρίς προαπαιτούμενο αριθμό μαθημάτων. Καμιά εντατικοποίηση των σπουδών. Αύξηση των ορίων δήλωσης μαθημάτων – πτυχιακές εξεταστικές

– Καμία ιδιωτικοποίηση των σχολών μας! Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων -όχι στην εξαγορά εδρών από επιχειρήσεις και τον Στρατό. Καμία σκέψη για δίδακτρα.

– ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ

ΣΧΟΛΕΣ. Δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες για όλους

-Κατάργηση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ |31/10-6/11

-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ.

-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΚΤΕΛ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/11 11:00

-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 31/10 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

-ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/11 | ΩΡΑ 13:00 | στο Α2

Zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Υπό κατάληψη Πολυτεχνείο και ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ

  1. ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ ΤΟ ΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ, Κ+ΑΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΤΑ ΛΕΒΕΝΤΟΠΑΙΔΑ! ΥΠΕΒΑΛΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΑ 700ΡΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΘΕΤΕ ΤΟ ΚΟΠΕΛΙ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΕΛΗΕΣ, ΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ & ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΑΔΙΚΑ! ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑ’ΝΑΙ ΠΛΟΥΣΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΧΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

  2. Το Πολυτεχνείο Χανίων είναι το καλύτερο ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία. Μήπως οι αρμόδιοι φορείς αλλά και η τοπική κοινωνία θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν, για να το προστατέψουν από τους επαγγελματίες φοιτητοπατέρες ( μιλάμε για προαλειφόμενα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη όλων των κομμάτων), που μάλλον επιθυμούν να τους στείλουν τα πτυχία στο σπίτι?

  3. βουνίσιε, κόψε κάτι γιατί αυτά τα επίσημα στοιχεία που επικαλείσαι απλά δεν υπάρχουν.
    Για το μέγεθος του, τηρουμένων των αναλογιών, το πολυτεχνείο βρίσκεται σε μία καλή θέση, αλλά με αρκετά προβλήματα που αναδείχθηκαν φέτος, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι κάποια τμήματά του πάτωσαν στις βάσεις εισαγωγής.
    Η τοπική κοινωνία, σε ότι τη αφορά, θα πρέπει να προσφέρει, εφόσον βέβαια το επιθυμεί, συνθήκες διαβίωσης στους φοιτητές που ψάχνουν και δε βρίσκουν κατοικία αφού τα ενοίκια έχουν εκτοξευτεί, και αν βρουν, από Οκτώβριο έως το Μάιο.
    Υπό τέτοιες συνθήκες, οι φοιτητές σηκώνονται και φεύγουν και είναι πλέον χαμηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων. Αυτό είναι πλέον γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
    Η τοπική κοινωνία και οι άρχοντες ας αποφασίσουν αν θέλουν και τουρισμό και ανώτατη εκπαίδευση να πράξουν τα δέοντα.
    Τα υπόλοιπα, αφήστε τα σε αυτούς που έχουν την αρμοδιότητα να τα διαχειρίζονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook