Χανιά | Υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα το ΓΕΛ Αλικιανού – Τι ζητούν οι μαθητές

χανιά-υπό-κατάληψη-για-τρίτη-ημέρα-το-1360139

Με κατάληψη εκφράζουν την διαφωνία τους για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων και τα νέα μέτρα στα σχολεία, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλικιανού.  «Είμαστε υπέρ της δια ζώσης διδασκαλίας αλλά όχι με τρόπο που βάζει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών εν μέσω υγειονομικής κρίσης» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές.

Αναλυτικά:

«Διαφωνούμε με το άκρως επικίνδυνο και μη λειτουργικό άνοιγμα των σχολείων υπό αυτές τις συνθήκες. Είμαστε υπέρ της δια ζώσης διδασκαλίας αλλά όχι με τρόπο που βάζει σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών εν μέσω υγειονομικής κρίσης. Τα απαραίτητα μέτρα δεν έχουν ληφθεί από την πολιτεία, η οποία φαίνεται να αδιαφορεί για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα :

1. Είναι επικίνδυνη η ύπαρξη τμημάτων με τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών μέσα, ενώ δεν έχουν παραχωρηθεί παράλληλα τα κατάλληλα μέσα για την προστασία τους -όπως προβλέπεται να υπάρχουν ειδικοί καθαριστές εσωτερικών χωρών, καθώς και επαρκής αριθμός καθαριστριών-.

2. Τα ισχύοντα πρωτόκολλα για τον κορονοιο και τα κρούσματα είναι προβληματικά. Αντί να στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, στοχεύουν περισσότερο στην εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής. Ειδικότερα τα μέτρα για κλείσιμο (50%+1), τα μέτρα προς μαθητές ύστερα από στενή επαφή με κρούσμα και ο τρόπος διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ είναι προβληματικός και επικίνδυνος, γεγονός το οποίο στηρίζει και η επιτροπή λοιμοξιολόγων του κράτους (που η κυβέρνηση αγνοεί).

3. Να συμπληρωθεί πως θεωρούμε πολύ δυσκολότερη την προστασία των μαθητών και τη σωστή διαχείριση της πανδημίας, ενώ δεν υπάρχουν επαρκείς δημόσιες υγειονομικές δομές, όπου να μπορούν να ελέγχονται οι μαθητές και οι καθηγητές για τον κορονοιο με ευκολία και χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά.

Επιπροσθέτως, η κα. Κεραμεως έχει πραγματοποιήσει «τρομακτικές» αλλαγές στα σχολεία και ειδικά στα λύκεια.

1. Αρχικά η τράπεζα θεμάτων που πρόσφατα επανέφερε η κα. Κεραμεως -επανέφερε καθώς είχε θεωρηθεί προβληματική προηγούμενες χρονιές ως προς τη διδακτική διαδικασία- είναι ένα μείζον θέμα που προκαλεί τη βαθμοθηρία κι όχι την ουσιαστική μάθηση, στο οποίο αντιτίθενται μαθητές και εκπαιδευτικοί χωρίς όμως αποτέλεσμα.

2. Επιπλέον οι εισαγωγές ΕΒΕ μαζί με την εξίσωση των ΑΕΙ με τα ιδιωτικά κολλέγια δείχνει πως το υπουργείο αποσκοπεί στην μείωση των εισαχθέντων στα πανεπιστήμια, υπονομεύοντας την δημόσια παιδεία και λειτουργώντας προς την ιδιωτικοποίηση της. Ειδικότερα οι μαθητές με λιγότερες οικονομικές δυνατότητες (χωρίς τη δυνατότητα φροντιστηρίων) βρίσκονται στη χειρότερη θέση καθώς το εκπαιδευτικό σύστημα τους αφήνει με ελάχιστες ευκαιρίες και επιλογές για το μέλλον τους.

3. Και φυσικά το σύστημα αξιολόγησης σχολείων και καθηγητών που κάνει άμεσα διακρίσεις ανάμεσα σε σχολεία με άνισες δυναμικές. Είναι αδύνατον σχολεία σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές με χιλιάδες μαθητές να αξιολογούνται το ίδιο με επαρχιακά. Το αποτέλεσμα θα είναι η χειροτέρευση μικρότερων σχολείων και η βελτίωση μεγαλύτερων, το οποίο θα εντείνει τις ανισότητες ανάμεσα στους εκάστοτε μαθητές.

Αιτούμαστε:

1. Την εφαρμογή ορθότερων μέτρων προστασίας στα σχολεία, υπό την σύσταση της επιτροπής λοιμοξιολόγων.

2. Τον εξοπλισμό των σχολείων και των τάξεων με τα κατάλληλα μέσα προστασίας (π.χ. φίλτρα αέρα).

3. Τη δημιουργία δημοσίων δομών ελέγχου κοντά στο σχολείο, εύκολα προσβάσιμες στους μαθητές.

4. Την κατάργηση της Τράπεζας θεμάτων και των ΕΒΕ.

15 μελες συμβούλιο ΓΕΛ Αλικιανού Χανίων»

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα το ΓΕΛ Αλικιανού – Τι ζητούν οι μαθητές

  1. Μπραβο παιδια , μπραβο σε ολα τα παιδια πιυ αντιστεκονται . Στην πολη των Χανιων ειχαν καταλληψεις την προηγουμενη εβδομαδα . Οταν ανοιξαν τη Δευτερα ελλειπαν απο ολα τα σχολεια μαθητες οι οποιοι ειχαν κολησει κορονοιο . Αν αυτα τα παιδια πηγαιναν σχολειο την προηγουμενη εβδομαδα , φανταστειτε πόπσα ακομα παιδια θα ειχαν κολησει .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook