Χανιά | Υπέγραψαν σύμβαση για την ύδρευση της Γεωργιούπολης – Έργο αξίας 1.800.000 ευρώ | Video

Δύο μεγάλους αγωγούς ύδρευσης που θα μεταφέρουν πόσιμο νερό από τις πηγές της Μάζας στη δημοτική ενότητα Γεωργιούπολης του δήμου Αποκορώνου θα κατασκευάσει ανάδοχος εργολάβος, με τη σχετική σύμβαση να υπογράφεται το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία του ΟΑΚ. Το έργο, πέρα από την πρακτική πλευρά της ύδρευσης, έχει και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, καθώς θα επιτρέψει να μην αφαιρείται νερό από τη λίμνη του Κουρνά που τώρα χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό.

Ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι η Γεωργιούπολη παίρνει αυτό που δικαιούται, με τα έργα ύδρευσης, τον βιολογικό καθαρισμό και τις οδικές παρεμβάσεις:

“Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια γίνεται πραγματικότητα. Το έργο ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής της Γεωργιούπολης που αυτή τη στιγμή υδρεύεται από τη λίμνη του Κουρνά, τις πηγές Αργουρούπολης και ενίοτε από το ταχυδιυλιστήριο του ΟΑΚ, παύει να έχει πρόβλημα. Σε συνδυασμό με το έργο στο φράγμα Ποταμών θα σώσει περιβαλλοντικά τη λίμνη του Κουρνά. Το νερό θα οδεύει από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις της Μάζας με δύο μεγάλους αγωγούς μέχρι τον Καβρό. Σε συνδυασμό με τον βιολογικό καθαρισμό, την οδική ασφάλεια και άλλα έργα υποδομής, η περιοχή παίρνει αυτό που δικαιούται.”

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης, τόνισε ότι ο οργανισμός θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των δήμων, προσφέροντας την τεχνογνωσία του:

“Σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση με τον ανάδοχο και τον δήμο Αποκορώνου για το έργο που θα υδρεύσει την περιοχή από Γεωργιούπολη μέχρι Καβρό. Στόχος μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος μαζί με την τουριστική ανάπτυξη. Το κόστος προϋπολογίζεται σε 1.800.000 ευρώ και ξεκινάει ο εργολάβος άμεσα. Ο ΟΑΚ είναι εδώ για να βοηθήσει τον δήμο Αποκορώνου. Προβλέπονται σημαντικές παρεμβάσεις και δίδεται λύση ύδρευσης.”

Οι γεωτρήσεις της Μάζας θα υδροδοτούν όλες τις υφιστάμενες περιοχές της δημοτικής ενότητας Γεωργιούπολης, όπως το Μουρί, τον Κάβαλο, τον Καβρό μέχρι και τα Δράμια.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 18 μήνες.

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κόλπο για τις εκλογές είναι, όπως είναι και ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο στο ….Καστέλι κλπ. Μην τσιμπάτε, στείλτε τους σπίτια τους

    Εκλογές ερχωντε συντεκνοι, οταν ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει το ρευμα, το καύσιμο και το φαΐ και οι καραγκιοζηδες που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση άρχισαν τα θα , θα , θα , θα πετάξουν 22 εκατομμύρια ευρώ να φτιάξουν μια κατάσταση που δεν είχε πρόβλημα μέχρι σήμερα για αυτους και τώρα ξαφνικά την θυμήθηκαν ριξτε τους μια μούντζα στις εκλογές γιατί είναι ο μόνος λόγος που τους έπιασε ο πόνος για αεροδρόμια, ΒΟΑΚ, υδροδοτήσεις, βιολογικούς κλπ. Έτσι κάνουν κάθε φορά πριν τις εκλογές, δοκιμασμένη συνταγή για να κλέβουν την ψηφο σας ! Ότι έργο σας υποσχεθούν και σας λένε υπογράφεται, ετοιμάζεται, ξεκινά κλπ ενώ ερχωντε εκλογές σε διάστημα ένα χρόνο και ισως και 2 να ξέρετε πως είναι δόλωμα για τον μόνιμο κορόιδο, τον λαό, για να του κλέψουν τον ψηφο ! Οποιος θέλει να κάνει έργο στα αλήθεια δεν κάνει συνεντεύξεις και δηλώσεις στον τύπο οταν …..ξεκινά, τις κάνει οταν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ !!!! Έτσι γίνεται σε όλο τον κόσμο εκτός στην Ελλάδα μας! Γιατί άραγε ?? Αναρωτηθείτε ! Και στο κάτω γιατί να διαλαλιζουν ότι θα κάνουν το αυτονόητο ? Αν ένα έργο χρειάζεται να γίνει το βάζεις στο πρόγραμμα από την αρχή και το προχωράς, δεν το διαλαλιζεις πριν τις εκλογές ! ΞΥΠΝΗΣΤΕ , τα παιδιά μας αξίζουν ένα φυσιολογικό μέλλον που τους το έχουν στερήσει τα λαμόγια ! Μια φορά δίνεις ευκαιρεια σε ένα ανθρωπο, αν είναι λαμόγιο και ανίκανος τον στέλνεις σπίτι, όχι οι ίδιοι, και ίδιοι, και μετά τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους γιατί μετά ψηφίζεις όνομα και όχι ικανοτητα, να γιατί είμαστε σε αυτά τα χάλια !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ