Χανιά | Υπεγράφη η σύμβαση για την δημιουργία πολιτιστικού κέντρου Ασή Γωνιάς

χανιά-υπεγράφη-η-σύμβαση-για-την-δημιο-1231993

Υπεγράφη την 01.06.2021 στο Δημαρχείο Αποκορώνου σύμβαση παροχής Υπηρεσιών με τίτλο “ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΗ ΓΩΝΙΑΣ”” μεταξύ του Δημάρχου Αποκορώνου, Χαράλαμπου Κουκιανάκη και του αναδόχου Δραμηλαράκη Αθανάσιου, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η παρούσα υπηρεσία αφορά την υποστήριξη του τμήματος των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αποκορώνου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες και συγκεκριμένα η αρχιτεκτονική και η στατική μελέτη, με σκοπό την ωρίμανση των έργων για το πολιτιστικό κέντρο του οικισμού της Ασής Γωνιάς.

Αναλυτικότερα, το αντικείμενο της υπηρεσίας αφορά την υποστήριξη του τμήματος των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου προκειμένου να συνταχθούν η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη, με σκοπό την ωρίμανση του φακέλου για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου της Ασής Γωνιάς.

Ο Ανάδοχος είναι υπεύθυνος για:

  1. Τον επιτόπου έλεγχο της σημερινής κατάστασης του οικοπέδου και των υφιστάμενων κατασκευών (μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου).
  2. Την καταγραφή των αναγκών του πολιτιστικού συλλόγου και της Τοπικής Κοινωνίας της Ασή Γωνιάς καθώς και των προτάσεων αυτών για την ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου
  3. Την ακριβή αποτύπωση των στατικών (θεμελίωση και κολώνες) που είναι ήδη κατασκευασμένα στο οικόπεδο
  4. Επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (αρχαιολογία, κλπ) και την Δνση Υπηρεσία Δόμησης για κατευθυντήριες οδηγίες, ισχύουσα νομοθεσία κ.λ.π
  5. Διερεύνησή της νομοθεσία για τέτοιου είδους κτίρια
  6. Την υποβολή προτάσεων για το είδος των χρήσεων, τα επιτρεπόμενα τετραγωνικά κάθε χρήσης κλπ που θα οδηγήσουν τελικά στην σύνταξη της αρχιτεκτονικής μελέτης
  7. Την επικοινωνία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την τοπική κοινωνία της Ασή Γωνιάς
  8. Τις προτάσεις προς την Τεχνική υπηρεσία για τις λοιπές μελέτες που απαιτείται να συνταχθούν προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.
  9. Διεκπεραίωση εγκρίσεων και λήψη σύμφωνης γνώμης από όλες τις υπηρεσίες που απαιτείται των αρχιτεκτονικών και στατικών μελετών
  10. Την σύνταξη των επιμετρήσεων των εργασιών που προβλέπονται από την αρχιτεκτονική και την στατική μελέτη.

Ο ανάδοχος θα παραδώσει στην αρχή της συνεργασίας και εντός τριών εβδομάδων από την υπογραφή της σύμβασης, μετά από έρευνα πίνακα και χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης του πολιτιστικού κέντρου της Ασής Γωνιάς.

Επίσης στα άμεσα παραδοτέα μετά από επιτόπου επισκέψεις θα περιλαμβάνεται Τεχνική Έκθεση, με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό, στο οποίο θα αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση των κατασκευών και του οικοπέδου καθώς επίσης στην ίδια έκθεση θα περιλαμβάνεται καταγραφή των προτάσεων, των επιθυμιών και των αναγκών του πολιτιστικού συλλόγου και γενικά της τοπικής κοινωνίας της Ασή Γωνιάς που αφορούν την ίδρυση του Πολιτιστικού Κέντρου.

Σε δεύτερο στάδιο ο Ανάδοχος θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο που είναι απαραίτητος και περιγράφηκε ανωτέρω, την Τεχνική Υπηρεσία στην σύνταξη της αρχιτεκτονικής και στατικής μελέτης, προτείνοντας βελτιώσεις και προσθήκες επί των μελετών που θα συντάσσονται.

Το τελευταίο στάδιο περιλαμβάνει την προετοιμασία των φακέλων που θα αποσταλούν για έγκριση στις αρμόδιες υπηρεσίες, η επικοινωνία με τις υπηρεσίες αυτές με τελικό σκοπό την απόκτηση των εγκρίσεων αυτών.

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε την ικανοποίησή του, για την εξέλιξη, που οδηγεί στην εκπλήρωση της επιθυμίας της τοπικής κοινωνίας που αποτελεί διακαή πόθο πολλών ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook