Χανιά | Υπάλληλοι προσέφυγαν κατά της Περιφέρειας – «Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες»

χανιά-υπάλληλοι-προσέφυγαν-κατά-της-π-1277769

Έξι υπάλληλοι της Περιφέρειας Κρήτης στα Χανιά έχουν προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων, ζητώντας από εκείνο να δεχτεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς, όπως υποστηρίζουν, παρά το γεγονός ότι προσελήφθησαν με πεντάμηνη σύμβαση για να αντιμετωπίσουν ανάγκες που παρουσιάστηκαν λόγω πανδημίας στις αρχές του έτους – η οποία στη συνέχεια παρατάθηκε και έγινε οκτάμηνη – τελικά βρέθηκαν να παρέχουν εργασία που δεν έχει σχέση με τον κορονοϊό.

Η κα Ράνια Μπουρδάκη, νομική σύμβουλος των έξι υπαλλήλων, οι πέντε εκ των οποίων υπηρετούν στη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και ένας στη διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης,  μίλησε στο zarpanews.gr και υποστήριξε ότι οι υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες:

«Οι εργαζόμενοι με σύμβαση μπορεί να κριθεί ότι καλύπτουν τέτοιου είδους ανάγκες με βάση το τί είδους εργασία προσφέρουν στην πραγματικότητα. Η νομολογία ξεκαθαρίζει ότι σημασία έχει το τί κάνουν στη δουλειά. Κοιτάμε την ουσία και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εργαζόμενοι αυτοί κάνουν πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον covid.

Ασχολούνται με το πρωτόκολλο, παρέχουν εργασία που είναι απαραίτητη στις υπηρεσίες τους, καταχωρούν έγγραφα, κάνουν πάσης φύσεως εργασίες και δεν ασχολούνται αποκλειστικά με ό,τι έχει σχέση με την πανδημία.

Είναι άλλη μια περίπτωση που το ελληνικό κράτος καλύπτει τις ανάγκες του με συμβασιούχους, λέγοντας πως τους προσλαμβάνει για κάποιον σκοπό, αλλά χρησιμοποιώντας τους για άλλον και μάλιστα την ώρα που οι υπηρεσίες έχουν κενά στη στελέχωσή τους. Κρατάει έτσι ουσιαστικά ανθρώπους σε ομηρία αντί να προσλάβει μόνιμους υπαλλήλους.»

Μάλιστα, η πλευρά των εργαζόμενων είχε ζητήσει την έκδοση προσωρινής διαταγής που θα επέτρεπε στους ίδιους να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, αίτημα όμως που απορρίφθηκε στα τέλη Αυγούστου, ανέφερε η κα Μπουρδάκη. Έτσι, οι συμβασιούχοι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την εργασία τους στις 27 Σεπτεμβρίου και θα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου, με τη δίκη να έχει οριστεί για τις 16 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα αναφέρουν πως υπάρχουν αντίστοιχες περιπτώσεις προσφυγών στο Ηράκλειο, όπου μάλιστα δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή που επιβάλλει να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να εκδικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση.

Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων επιβεβαίωναν την ύπαρξη προσφυγής, υποστήριζαν όμως ότι οι εργαζόμενοι δεν κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά εκτελούσαν εργασίες σχετικές με την πανδημία, χωρίς ωστόσο να προβαίνουν σε περαιτέρω σχόλια, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, το δικαστήριο έχει τον τελευταίο λόγο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook