Χανιά | Υγειονομικοί σε αναστολή: «Ζούμε με μηδέν εισόδημα υπό το φάσμα όχι της φτώχειας, αλλά της πείνας» | Photos + Video

χανιά-υγειονομικοί-σε-αναστολή-ζούμ-1318879

Με 110 λιγότερους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, σε Κέντρα Υγείας και στο ΕΚΑΒ δουλεύει το σύστημα υγείας στα Χανιά, από την ημέρα που τέθηκαν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί.

Τους τελευταίους δύο μήνες ζουν «υπό το φάσμα όχι της φτώχιας αλλά της πείνας» όπως οι ίδιοι δηλώνουν και παρ’ όλα αυτά δεν κάνουν πίσω με τις κινητοποιήσεις τους να συνεχίζονται.

«Έχουν παραδεχθεί και οι πολιτικοί και οι γιατροί ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν κανονικά. Επομένως γιατί αυτή η αδιακρισία; Για ποιον λόγο αυτή η πίεση να εμβολιαστούμε και μόνο έτσι να γυρίσουμε στην δουλειά μας; Δεν το σκέφτομαι καθόλου να εμβολιαστώ. Έχω τους λόγους μου να εμβολιαστώ γιατί κάθε μέρα.

Οι φόβοι μου αυξάνονται πάρα πολύ γιατί κάθε μέρα βλέπω αυτό που γίνεται με τους εμβολιασμένους, που μπαίνουν συνέχεια μέσα με προβλήματα στο καρδιολογικό, στο νευρολογικό, εμφράγματα» δήλωσε ο Πέτρος Χριστουλάκης – εργαζόμενος ως μηχανικός – ηλεκτρονικός μηχανικός της Βιοιατρικής.

«Οι συμβάσεις των υγειονομικών δεν ανανεώθηκαν άρα και αυτοί βρέθηκαν στον δρόμο. Οι εν αναστολή υγειονομικοί έχουμε σηκώσει όλοι την πανδημία στην πλάτη μας. Μόνοι.

Από την μία η υποστελέχωση , από την άλλη η αναστολή των αδειών, από την άλλη το μακρόν της πανδημίας… Οι αναστολές μας δημιουργούν επαγγελματική εξουθένωση με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους αλλά και για τους ασθενείς τους οποίους φροντίζουν» επεσήμανε η κα Κυριακή Λιγοψυχάκη, Γενική γιατρός – Επιμελητήρια Α’

«Να επιστρέψουμε άμεσα στις δουλειές μας με rapid ή μοριακό τεστ» 

Οι υγειονομικοί, ζητούν να κάνουν rapid test ή pcr όπως έκαναν μέχρι τις 31 Αυγούστου. «Να επιστρέψουμε άμεσα στις δουλειές μας. Όπως με δύο rapid test εργάζονται συνάδελφοι που για λόγους υγείας έχουν απαλλαγεί τον εμβολιασμό. Γνωρίζουμε ότι οι συνάδελφοί μας και εμβολιασμένος νοσεί και μεταδίδει. Άρα πρέπει να δώσουμε έμφαση στα ατομικά μέτρα προστασίας» πρόσθεσε η κα Λιγοψυχάκη.

«Αυτή την στιγμή βρίσκονται με έναν τιμητικό και άδικο νόμο και εκβιαστικό σε αναστολή, που είναι κάτι πρωτόγνωρο, με μηδέν εισόδημα υπό το φάσμα όχι της φτώχειας πλέον, αλλά το φάσμα της πείνας. Ένα βασανιστήριο» τόνισε ο κος Οδυσσέας Παπαμίχος, ορθοπεδικός της κλινικής του Νοσοκομείου ο οποίος εργάζεται ακόμα, καθώς έχει νοσήσει.

«Ο φόβος δεν είναι ούτε μετρήσιμος, ούτε παρεξηγήσιμος. Ή πρέπει να ξεπεράσει τον φόβο του να κάνει το εμβόλιο, ή να κάνει αυτό που κάνουμε εμείς, στις σκηνές εδώ και 3 μήνες.

Είμαστε 3 μήνες απλήρωτοι, με μηδέν μισθό δεν μπορούμε να μπούμε στον ΟΑΕΔ, δεν μπορούμε να δουλέψουμε πουθενά γιατί δεν μπορούμε να κολλήσουμε ένσημα πουθενά γιατί δεν μας αφήνει. Είμαστε εγκλωβισμένοι. Και δεν είμαι εγώ που βγάλαν σε αναστολή. Έχω τρία παιδιά, έχω οικογένεια, είναι άνθρωποι από πίσω. Έχουμε υποχρεώσεις που δεν καλύπτονται» σημείωσε ο κος Μπάμπης Σταθόπουλος, εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ.

zarpanews.gr

11 thoughts on “Χανιά | Υγειονομικοί σε αναστολή: «Ζούμε με μηδέν εισόδημα υπό το φάσμα όχι της φτώχειας, αλλά της πείνας» | Photos + Video

  1. Aληθεια τωρα ; δημοσιοι υπαλληλοι και τολματε να διαμαρτηρεστε; Να βγητε στην εστιαση να δειτε απισα απιδια βαζει ο σακος. Αλλιως παραιτηθητε να μην κρατατε τζαμπα και τις θεσεις μπας και τις παρει κανας νοημον ανθωπος. Καλοπερασακηδες, ε καλοπερασακηδες.

  2. Σε μια δημοκρατική ευνομούμενη πολιτεία αυτό είναι ντροπή για τους κυβερνώντες.Ενω όλος ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας στενός αλλά και ευρύτερος, όπως και ο ιδιωτικός τομέας βρίσκετε στην θέση του με ραπίντ τέστ, έτσι θα έπρεπε να εφαρμόζεται και σε αυτούς τους εργαζόμενους,τους μέχρι χθές ήρωες ,που όταν δεν υπήρχαν μάσκες και στολές προστασίας αυτοί ήταν μέσα στην φωτιά του κοβιτ, χωρίς να υπολογίζουν της ζωές του γιατί προτεραιότητα για αυτούς ήταν η ζωή του συνανθρώπου.Η υποκρισία περισσεύει στης μέρες μας,και το πιο άσχημο είναι ότι την εκδηλώνουν περισσότερο άνθρωποι οι οποίοι μέχρι εχθές είχαν μεγάλα οφέλη από της υπηρεσίες αυτών τον ανθρώπων.Οι μετάλλαξη σε ανθρωποφάγα κοινωνία είναι κάτι που με ξεπερνά και δεν θα το σχολιάσω περισσότερο.Ντροπη σε όλους αυτούς που με την αδιαφορία τούς πετάνε στον Καιάδα της ανέχειας ολόκληρες οικογένειες.Οταν κοιτάζετε στα μάτια τα παιδιά σάς θα έπρεπε να ντρέπεστε γιατί έχετε υπογράψει ήδη την ανεπάρκεια σας όχι μόνο αν γονείς αλλά και σαν άνθρωποι.

  3. Προφανώς κάποιοι, αν και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, δεν έχουν αντιληφθεί πως η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με την πανδημία. Και σε έναν τέτοιο πόλεμο δε συγχωρούνται λάθη, δε δικαιολογούνται απείθαρχες συμπεριφορές, κυρίως από αυτούς που φέρουν το βάρος αυτού του πολέμου. Είναι λογικό ένας πολίτης να συμβουλευθεί τον γιατρό του αν θα πρέπει να εμβολιασθεί. Ο γιατρός πώς θα τον πείσει να το πράξει, αν δεν έχει πεισθεί ο ίδιος για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού; Τι μήνυμα στέλνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στην κοινωνία όταν αρνείται τον εμβολιασμό;
    Το ερώτημα το οποίο τίθεται, κατά πόσον το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό δύναται να μην εμβολιασθεί, όχι για λόγους υγείας, αλλά για λόγους πεποιθήσεων, πέραν της νομικής διαστάσεώς του έχει και την ηθική διάσταση που είναι και η σοβαρότερη. Τον όρκο στον Ιπποκράτη. Μπορούν να παραβούν αυτόν τον όρκο, προκαλώντας με τη συμπεριφορά τους βλάβη στον ασθενή; Στην ζυγαριά της συνείδησής τους τι βαραίνει πιο πολύ; Οι πεποιθήσεις τους ή ο όρκος τους;
    Δυσανασχετούν για την επιλογή τους;

  4. Ας κάνατε το εμβόλιο οπως κάνατε κ’της ιλαράς κ’της πολιομυελίτιδας. Αλλα σας μύρισε παύση και τηλεργασία μερικονων να πίνετε το καφέ σας και να παίζετε καμμια μπιλοτα και ας δουλεύουνε τα κορόιδα για τους δημοσίους υπαλλήλους, καλιωρα εσάς!
    Ο κύριος με τα μούσια στην 9η φωτογραφία με το πλακάτ ‘ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ» δεν μου φαίνεται για υγειονομικός με το τσίγαρο στη χερα! Μονο και μόνο η τσιγαρίλα πάνω του φροντίζοντας ασθενείς δεν αρμόζει σε υγειονομικό!

  5. Εγώ προτείνω να τους βάλουν σε ένα καράβι και να τους βουλιάξουν στη μέση του κρητικού πελάγους, για παραδειγματισμό όπως έκαναν και οι Ναζί με τους Εβραίους συντοπίτες μας.Οταν ήσασταν στα σπιτάκια με τα επιδόματα κύριοι σχολιαστές και οι άνθρωποι έπαιζαν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για τη πάρτη σας ήταν καλά και χειροκροτούσατε , τώρα μου γίνατε όλοι Pfizerοφιλοι και μου το παίζετε τιμητές των πάντων και επιστήμονες. Λύσεις υπάρχουν , έχουν εφαρμοστεί σε άλλες δημοκρατικές χώρες και μπορούν να τους επαναφέρουν άμεσα για να βοηθήσουν ξανά τη κοινωνία και όχι να τους πεθαίνουν σιγά σιγά τους συνανθρώπους μας.

  6. Μην δίνετε σημασία στα κακεντρεχη σχόλια εδώ. Έχετε επιστημονικά και συνταγματικά δίκιο. Και θα το βρείτε. Λίγη υπομονή. Κανείς να μη ζήσει την αδικία που ζείτε. Βρεθήκατε οι μόνοι με μηδέν εισόδημα, αυτό δεν συνέβη μέχρι τώρα σε ΚΑΝΕΝΑ. Καλύτερα γιατρός που υποβάλλεται σε τεστ ανεμβολιαστος, παρά εμβολιασμενος που δεν κάνει τεστ!

    1. Πολλοί από αυτούς θα έχουν την τύχη του γιατρού από τη Λαμία που όπου νά ναι θα του κάνουν τα σαράντα, οπότε μην ορκίζεσαι.

  7. Εσείς που έτσι εύκολα σχολιάζετε τον πόνο κ τη δυσκολία του άλλου και βγάζετε τόση χολή πρέπει να το κοιτάξετε λίγο …… φαντάζομαι ότι και να σας πουν να πέσετε στα τέσσερα θα το κάνετε με ευχαρίστηση να φανταστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook