Χανιά | Ξεσπάει γυναίκα για την κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής: «Έγινε ωοληψία ενώ νοσούσα από covid, δεν ξέρω τι έγινε το γενετικό μου υλικό» | Video
Νέες αποκλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά, που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών.
Η κλινική σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής η οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 14 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε να μπει λουκέτο στη μονάδα για έξι μήνες και το γενετικό υλικό να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων (δείτε ΕΔΩ)
Στο μεταξύ, σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε μια γυναίκα είχε επισκεφθεί την εν λόγω κλινική, προκειμένου να υποβληθεί σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης
Όπως καταγγέλλει στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, στο Star, η διαδικασία προχώρησε ενώ η ίδια και ο άνδρας της, νοσούσαν από κορονοϊό.
«Η ωοληψία έγινε όταν είχαμε covid και οι δύο. Εγώ είχα 40 πυρετό», λεεί η γυναίκα, ενώ συμπληρώνει πως κατά τη διάρκεια της ωοληψίας, έδωσε 1500 ευρώ στον εμβρυολόγο και άλλα 1000 ευρώ αργότερα, που έγινε η διαδικασία της μεταφοράς του ωαρίου, τα οποία όπως αναφέρει, ήταν μαύρα.
Μάλιστα, η γυναίκα εκφράζει την ανησυχία της για το που έχει πάει το γενετικό υλικό, τόσο το δικό της όσο και του άνδρα της αφού, όπως επισημαίνει στην εκπομπή δεν δεν έχει λάβει κάποια σχετική ενημέρωση. «Δε μας έχουν ενημερώσει αν η δική μας κατάψυξη υπάρχει. Γνωρίζω ότι έχω ένα γενετικό υλικό, αλλά δεν ξέρω αν είναι δικό μου, αν υπάρχει».
Μάλιστα, σχολιάζει την απόφαση της Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής να μεταφερθεί το υλικό στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει τι έχει γίνει με το γενετικό της υλικό και πως δεν υπάρχει περεταίρω ενημέρωση από τις αρχές.
Μάλιστα, εκφράζει την αγωνία της πως έγινε εικονική εμβρυομεταφορά από τους γιατρούς της κλινικής. «Κάναμε τη μεταφορά και ήμασταν τόσο ευτυχισμένοι. Το μόνο που έβλεπα στο monitor, ήταν ένας καθετήρας.»
Ακόμα, τονίζει πως η μοναδική επικοινωνία που είχε ήταν μόνο με τον εμβρυολόγο της κλινικής και όχι με τον γυναικολόγο ιδιοκτήτη της κλινικής, τον οποίο συνάντησε μόνο κατά τη διάδικασία της εμβρυομεταφοράς.
Δείτε αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή:
zarpanews.gr