Χανιά | Ξεπατώνουν και τα δέντρα στον προμαχώνα Mocenigo | Video + Photos

χανιά-ξεπατώνουν-και-τα-δέντρα-στον-πρ-1050854

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στον προμαχώνα Mocenigo στην Πύλη της Άμμου στο Κουμ Καπί, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδα από συνεργεία του Δήμου Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεπατώνονται τα αλμυρίκια και λοιπά δέντρα που υπήρχαν στο σημείο, ώστε να αναδειχθεί με περαιτέρω εργασίες (αναδόμηση εσωτερικής τοιχοποιίας, αποκατάσταση αρμολόγησης) το ιστορικό μνημείο που είχε παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια από τις δημοτικές αρχές της πόλης καταλήγοντας μέχρι και… χώρος πάρκινγκ.

Όπως είχε επισημάνει και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, «με τη θετική αποδοχή του αιτήματος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, την αγαστή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και τη συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με προσοχή και σεβασμό στην ιστορία του μνημείου, τα έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξη του προμαχώνα βρίσκονται σε εξέλιξη. Έπειτα από χρόνια, το εμβληματικό αυτό μνημείο της πόλης μας, λαμβάνει την προσοχή που του αξίζει.»

Παράλληλα με τις εργασίες στο εσωτερικό, πραγματοποιούνται και ενέργειες στήριξης του προμαχώνα, αφού κάθε χειμώνα υφίσταται την «μανία» των κυμάτων.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Ξεπατώνουν και τα δέντρα στον προμαχώνα Mocenigo | Video + Photos

  1. καλα ευκαιρια βρηκατε παλι αν@μαλοι του Δ.Χανιων να ξεπατωσετε δεντρα!!

    δεν αφησατε και κανενα πουθενα!!!!

    αχρηστοι της υπηρεσιας πρασινου!!!
    δημαρχε ΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook