Χανιά | Ξενύχτι γονιών για μια θέση στους παιδικούς μέσω ΕΣΠΑ | Photos

Έξω από παιδικούς σταθμούς ξενύχτησαν γονείς προσπαθώντας να προλάβουν να εξασφαλίσουν μια θέση για τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες γονείς στήθηκαν από χθες τη νύχτα έξω από παιδικούς για να καταφέρουν να γράψουν το παιδί τους, αφού με το συγκεκριμένο πρόγραμμα voucher όπως χαρακτηριστικά λέει ο θυμόσοφος λαός «Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε».Μάλιστα, κάποιοι έφεραν μαζί τους και τα απαραίτητα για το βραδινό γεύμα:

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα απαραίτητη για τη σωστή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού. Και ως τέτοια πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται. Απαιτεί σύγχρονη οργάνωση, ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, πλήρως εξοπλισμένο σε υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύγχρονο, σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών, έτσι ώστε να βοηθηθεί το κάθε παιδί να αναπτυχθεί σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά.Ως μέλη του Συλλόγου Γυναικών Χανίων και της ΟΓΕ, του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος της χώρας μας, ενώνουμε τη φωνή μας με τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, με τα νέα ζευγάρια των λαϊκών οικογενειών.Παλεύουμε, επίσης, μαζί με τις εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για τα άμεσα προβλήματα που προκύπτουν σε κάθε περιοχή, αλλά και με κεντρικές παρεμβάσεις, για τη ζωτική αυτή ανάγκη των παιδιών μας.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Να γίνουν δεκτά στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός και ν’ αξιοποιηθούν κρατικά και δημοτικά κτήρια για να καλυφθούν οι ανάγκες.
  • Να καταργηθούν παντού τα τροφεία και κάθε είδους οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.
  • Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.
  • Αποκλειστικά κρατικούς – δημόσιους – δωρεάν – σύγχρονους και ασφαλείς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, επάρκεια και ποιότητα φαγητού.
  • Μόνιμο, εξειδικευμένο κι επαρκές προσωπικό, με ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που ν’ ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες βρεφών και νηπίων.
  • Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους, για ν’ αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.

Η  ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ  ΑΓΩΓΗ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ!

ΑΠΟΤΕΛΕΙ  ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.

Για σένα γυναίκα υπάρχει ένας σύλλογος ή ομάδα της ΟΓΕ στη γειτονιά σου, που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στην μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη ΖΩΗ με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.Όπως βλέπεις έχουμε πολλά κοινά!

Έλα να μας γνωρίσεις και ν’ αγωνιστούμε μαζί!»

Zarpanews.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΙΑ ΤΡΥΠΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΟΙΟ ΚΕΝΟ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2019 …. ΕΛΕΟΣ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΠΑΛΙ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ

  2. Ανεργη με ενα μισθο να μπαινει σπιτι και αναγκη να δουλεψω και ενω εχουμε voucher σε οσους βρεφικους πηραμε τηλεφωνο,θεση πουθενα καθως σε ολους σχεδον πηραν τα 2.5αρια,παιδια γνωστων, ειτε ειχαν προκρατησει θεσεις…..ελλας 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ