Χανιά | Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Γιορτές χωρίς αναστολή, ούτε επίδομα ανεργίας – Μπροστά στο φάσμα της πείνας

χανιά-ξενοδοχοϋπάλληλοι-γιορτές-χωρ-1043557

Μαύρα Χριστούγεννα ετοιμάζονται να περάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού σε όλη τη χώρα και στα Χανιά, καθώς δεν δικαιούνται πια την καταβολή της αναστολής, αλλά ούτε και θα λάβουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ πριν τον Ιανουάριο, μιας και ο ΟΑΕΔ δεν φέρεται να είναι διατεθειμένος να επιταχύνει τις διαδικασίες του για την πληρωμή του επιδόματος ανεργίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων, Μανώλη Μπαμιάκη, έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να μη συνεχιστεί το δικαίωμα αναστολών στον κλάδο από τον Νοέμβριο, οι εργαζόμενοι μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα ανεργίας στον ΟΑΕΔ από τις 10 Νοεμβρίου και μετά. Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας φέρεται να ήταν θετικό στο να παραταθεί η αναστολή, πράγμα όμως που αρνήθηκε να κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Σε κάθε περίπτωση, για να λάβουν το επίδομα ανεργίας πια οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, θα έπρεπε να κάνουν την αίτηση και μετά να περιμένουν από 40 ως 60 μέρες, σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, καθώς οι αιτήσεις θα έπρεπε να ελεγχθούν.

Αποτέλεσμα είναι, χιλιάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται στην απέλπιδα θέση να μη λαμβάνουν την αναστολή, να μη λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και να μην έχουν αποταμιεύσεις, αφού το καλοκαίρι δούλεψαν ελάχιστα. Κι όλα αυτά, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Μπαμιάκης επισήμανε ότι είναι αδύνατον ο ΟΑΕΔ να δίνει τέτοιες προθεσμίες, καθώς, όπως είπε, 40 με 60 μέρες ήταν ο χρόνος όταν όλα γίνονταν με έντυπα και χαρτιά και όχι ηλεκτρονικά όπως τώρα. Ο Χανιώτης συνδικαλιστής τόνισε ότι έχει ζητηθεί σε όλους τους τόνους από τον ΟΑΕΔ να επιταχύνει τις διαδικασίες, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση. «Δε λέμε να πάρει το επίδομα κάποιος που θα κάνει αίτηση σήμερα, αλλά δεν είναι δυνατόν άνθρωποι να περιμένουν από τον Νοέμβριο και να μην πάρουν τίποτα στις γιορτές, τη στιγμή που το δικαιούνται«, είπε ο κ. Μπαμιάκης.

Επίσης τόνισε ότι στον κλάδο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφεθεί εντελώς στη μοίρα τους και δεν δικαιούνται απολύτως τίποτα, όπως οι εργαζόμενοι που το φετινό, κουτσουρεμένο καλοκαίρι δεν βρήκαν δουλειά και δεν συγκέντρωσαν ούτε 50 ένσημα. Τέτοιες περιπτώσεις στα Χανιά κυμαίνονται στο 5-7% από το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου, σύμφωνα με τον κ. Μπαμιάκη.

Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων δήλωσε ακόμα ότι, παρά τις προσπάθειες του σωματείου και της ομοσπονδίας, ούτε ο ΟΑΕΔ, ούτε η κυβέρνηση έδωσαν απάντηση στο αν προτίθενται να ασχοληθούν με χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά στο φάσμα της πείνας τα Χριστούγεννα.

Θέλοντας να στρέψει την προσοχή της κυβέρνησης σε αυτό το ζήτημα, το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, Γιώργος Χότζογλου, μαζί με αντιπροσωπεία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ’ το Μέγαρο Μαξίμου και προσήχθησαν από την αστυνομία.

Όσο για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, προς το παρόν ούτε λόγος.

zarpanews.gr

7 thoughts on “Χανιά | Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Γιορτές χωρίς αναστολή, ούτε επίδομα ανεργίας – Μπροστά στο φάσμα της πείνας

  1. Σύντεκνε Μπαμιάκη για να λύσετε το πρόβλημα όλοι σας πρέπει να καταλάβετε, να εμπεδώσετε ότι ο ΟΑΕΔ, τα λαμόγια της κυβέρνησης και ο κάθε κερατάς που σας κάνει τη ζωή αβίωτη ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΣΑΣ, τα επιδόματα που ζητάτε είναι από τα ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ και αν δεν βγείτε στους δρόμους να τους παρετε κυνήγι με τις κατσουνες και τα στυλιαρια δεν πρόκειται να καταφέρετε τίποτε γιατί στην Ελλάδα έχουμε επιτρέψει να ανατρέψουμε τη σχέση ποιός δουλεύει για ποιόν. Ο λαός είναι ο αφέντης στη δημοκρατια το λέει εξάλου και η λέξη Δημοκρατια, γιαυτο κάνατε ότι χρειάζεται και μην ακούσετε ούτε συμβιβαστείτε με τίποτα εκτός την ικανοποίηση των δικαίων δικαιωμάτων σας. Τι φοβάστε ? Τους Γερμανούς με τα αυτόματα η τους Μπαρπαρίνους με τα σπαθιά ? Όλοι αυτοί που έχετε στη κεφαλή σας είναι τουρκόσποροι και ανθελληνες σας σιχαίνονται και σας μισούν με όλη την αρρωστημένη ψυχή τους αυτό να το καταλάβετε αφού ποιός σατανικός εγκέφαλος θα άφηνε κρεμασμένους χιλιάδες Έλληνες χειμώνα, μέσα στις γιορτές χωρίς ναχουνε ένα βασικό χαρτζηλικι για να αγοράσουνε ψωμί και φαί ? Αυτό να καταλάβετε και να ενεργείστε ανάλογα ! Καλές γιορτές !

    1. @Μπαμπης
      Εσυ μάλλον είσαι από το σόι του μπαμπουίνου γουρλομάτη, η είσαι υπάλληλος του ΟΑΕΔ η είσαι γιουσουφάκι της ΝΔ αλλά οποίο από τα τρία και νασαι το σίγουρο είναι ότι είσαι ανθέλληνας λεκές με μεγάλη ταλαντούχα γλώσσα. Ένα να θυμάσαι, έρχεται η μέρα που οι Έλληνες θα βγάλουνε τα παλούκια από τους φράχτες και τις μάντρες που τους φτιάξατε και θα σάς τά χωσουνε εκαι που δεν μπορώ να γράψω κάτι που είμαι σίγουρος ότι πολλοί από σας θα το βρειτε πολύ ……..απολαυστικό και ευχάριστο καραγκιοζη .

  2. Ναι βρε ζωα αυτή είναι λύση, να βγούμε στους δρόμους να σκοτωθούμε μεταξύ μας να παλουκωσουμε τους κακούς και αφού έχουμε σκοτώσει όλους τους κακούς να μοιραστούμε τον πλούτο μεταξύ μας….

    Και μόνο από αυτά που γράφετε φαίνεται ποιος είναι ο ανθελληνας και πάνω από όλα ο μισάνθρωπος.

    Κάτι ζώα σαν και σας σκότωσαν στον εμφύλιο της Ελλάδας ποιο πολλούς Έλληνες από ότι οι Τούρκοι και Γερμανοί μαζί.

    Κάθεστε τώρα και βγάζετε το δηλητήριο από μέσα σας γιατί χάσατε τα φράγκα και χωρίς λεφτά η ζωή σας δεν έχει νόημα.

    Θέλετε δουλειά? Στις ελιές δύσκολο να βρεις Χανιώτες…..Όρεξη μηδέν ύπνος ως το μεσημέρι και φαγητό στην μαμά.

    Λοιπόν εσείς που φωνάζετε σε ξεσηκωμό είστε αυτοί που πρώτοι θα κιοτεψουν όταν έρθει μια μέρα η στιγμή.

    Σκύλι που γαβγίζει δεν δαγκώνει

  3. Ο κόσμος χρειάζεται δουλειά και όχι επιδόματα….
    Τι να πρώτο κάνεις με 200 η με 400 ευρώ;
    Να πάρεις σκοινί να κρεμαστεις;

    Αλλά έτσι ηταν και ετσι είναι ο κόσμος,
    Στην ίδια πολυκατοικία άλλοι πεινούν και άλλοι έχουν να φάνε και οι κότες….

  4. Οταν κάποιος ανθέλληνας λέει ότι αυτή τη στιγμή, 10 μέρες πριν τις γιορτές και καταμεσής του χειμώνα να πάει ο κόσμος να μαζέψει ελιές για να έχει να φαει τις γιορτές την ώρα που οι άνθρωποι αυτοί υποχρεώθηκαν να μην πάνε για δουλειά από τους ηλίθιους ντενεκεδες της κυβέρνησης του πανηλιθιου και ανίκανου Μητσοτακη πρέπει να έχει χαμηλό IQ και έντονο ανθελληνικό μισος αφού δεν υπάρχει χρόνος για βρεις δουλειά, να δουλέψεις και να πληρωθείς για να εχεις να φας στις γιορτές !
    Την ίδια ώρα που οι χιλιάδες λαθραίοι παίρνουν επιδόματα από τους φόρους αυτών που δεν έχουν να φάνε τώρα και τους πετάνε σαν σκουπίδια στην άκρη ! Για να καταλάβετε ποιοι σας κυβερνάνε και ποιοί σας έφεραν σε αυτή την κατάντια ! Είναι και χαμηλού IQ ο μισέλληνας γιατί με αποκαλεί κουμουνιστη η αριστερό γιατί μόνο έτσι μπορεί να σκεφτεί, ανθρώπινα να σκεφτεί δεν μπορεί γιατί τέτοια κύτταρα του λείπουν από το α αχυρένια μυαλό του ! Ε λοιπόν να σε πληροφορήσω ηλίθιε ότι αν ήταν στο χέρι μου θα έχωνα ισόβια κουμουνιστες, αριστερούς δεξιούς π σοσιααλιστες, βασιλικούς και γενικά κάθε πολιτικό που έχει μπει στην Βουλή τα τελευταία 60 χρόνια γιατί ήταν ΟΛΟΙ ανθελληνες, λαμόγια και προδότες, για αυτό έχουμε τέτοια χαβούζα για πατρίδα σήμερα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook