Χανιά | Ξεκινούν οι εργασίες για το έργο της «μικρής» διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου

χανιά-ξεκινούν-οι-εργασίες-για-το-έργο-868376

Ο προγραμματισμός εργασιών στο τμήμα Νωπήγεια Κισάμου – Ξυλοκαμάρα του έργου της «μικρής» ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου ανακοινώθηκε από τον ΟΑΚ.

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανακοινώνεται ότι:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24-05-2019 στα γραφεία του Ο.Α.Κ. Α.Ε. τεχνική συνάντηση των εμπλεκομένων στις εργασίες της τοποθέτησης υπογειοποιημένου καλωδίου από τα Νωπήγεια Κισάμου μέχρι τον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα ως τμήμα του έργου της λεγόμενης «μικρής» ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου.

Στο τμήμα του έργου που αφορά στα Χανιά το ρόλο του Συντονιστή και της Διευθύνουσας Υπηρεσίας έχει ο ΑΔΜΗΕ. Την υλοποίηση έχει αναλάβει η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια Α.Ε. με υπεργολάβους τις τεχνικές εταιρίες ΑΤΕΡΜΩΝ, Vinci Ελλάς και Αντύπας.

Προκειμένου να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς το σημαντικό αυτό έργο Εθνικής εμβέλειας, με εντολή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (το οποίο εποπτεύει τον Ο.Α.Κ. Α.Ε.), ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε. ανέλαβε τη διαχείριση της αδειοδότησης της τομής η οποία θα γίνει στον Β.Ο.Α.Κ. (Νωπήγεια-Ξυλοκαμάρα συνολικού μήκους περίπου 30 χλμ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες για την μεθοδολογία κατασκευής που θα εφαρμοστεί. Αποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα οι ανάδοχοι να προσκομίσουν τα προαπαιτούμενα ώστε να εκδοθεί η σχετική άδεια τομής, ενώ στην συνέχεια θα εγκριθούν από τις συναρμόδιες υπηρεσίες το χρονοδιάγραμμα, οι μελέτες σήμανσης και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την έναρξη των εργασιών.

Για όσα προαναφέρθηκαν, θα ενημερωθεί για τις δικές της ενέργειες η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία είναι η αρμόδια υπηρεσία συντήρησης του Β.Ο.Α.Κ σύμφωνα και με την πρόσφατη ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και την αποδοχή της από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook