Χανιά | Ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση του δρόμου Μαχαιρών-Ραμνής – Πότε θα ανοίξει για το κοινό – Υπεγράφη η σύμβαση στην Αντιπεριφέρεια | Video + Photos

χανιά-ξεκινούν-οι-εργασίες-για-την-απο-1664379

Πράσινο φως για την αποκατάσταση του επαρχιακού δρόμου Μαχαιρών – Ραμνής του Δήμου Αποκορώνου, ο οποίος είναι κλειστός εδώ και δυο χρόνια, λόγω κατολισθήσεων, δόθηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, όπου υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα γίνουν, λέγοντας πως το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,4 εκατομμύρια ευρώ:

«Είναι ο επαρχιακός 49, όπου είχαν παρουσιαστεί κατολισθήσεις από μεγάλους όγκους βράχων, εκεί που είναι το παλιό νταμάρι των Μαχαιρών και για δυο χρόνια ουσιαστικά ο δρόμος ήταν κλειστός για το κοινό, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να μπορούμε σήμερα να κάνουμε δημοπράτηση του έργου και να έχουμε ανάδοχο. Ξεκινά ο ανάδοχος σε δυο θέσεις πάνω στον δρόμο, η πρώτη παρέμβαση είναι στην είσοδο της λατομικής ζώνης και η δεύτερη παρέμβαση είναι κάπου προς την έξοδο, περίπου 500 μέτρα πιο πάνω.

Μιλάμε για μια περιοχή στην οποία γινόταν για χρόνια εξόρυξη αδρανών, με χρήση εκρηκτικών, σε ένα πολύ απόκρυμνο πρανές, το οποίο είναι διαταραγμένο από τις εκρήξεις που έχει δεχθεί. Κρίναμε σκόπιμο να αποκατασταθούν με ασφάλεια αυτά τα δυο σημεία, ούτως ώστε να περνούν οι άνθρωποι χωρίς κανένα πρόβλημα. Είχαν φύγει πέτρες στην μεγάλη κακοκαιρία του 2019 και αργότερα κατέβηκε ένας βράχος σε μέγεθος λεωφορείου. Ήταν πολύ δύσκολη η διαδικασία για να τον μεταφέρουμε και μετά την απομάκρυνσή του φάνηκε το όλο πρόβλημα».

Την ίδια ώρα, ο κ. Καλογερής εξέφρασε την εκτίμησή του, ότι το καλοκαίρι ο δρόμος θα είναι έτοιμος και προσβάσιμος για τους πολίτες:

«Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.400.000 ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ειδικά πλέγματα που θα συγκρατούν βράχους μέχρι ένα συγκεκριμένο μέγεθος ενώ θα χρειαστούν τέσσερις σχεδόν μήνες για να ολοκληρωθεί το έργο. Αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι θα είναι έτοιμος».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook