Χανιά | Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα «Χαραλάμπεια 2022»

χανιά-ξεκινούν-οι-εκδηλώσεις-για-τα-χ-650390
Φωτογραφία αρχείου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, όπως ανακοινώθηκε από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, έχει ως εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά προσμένουμε για μία ακόμη φορά την επικείμενη και καθιερωμένη πλέον για την Ενορία μας και την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου σειρά λατρευτικών, πνευματικών, πολιτιστικών και φιλανθρωπικών δράσεων με τίτλο “Χαραλάμπεια 2022″.

Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές αποτίουμε φόρο τιμής όχι μόνον στον προστάτη Άγιο της Ενορίας μας, τον ιερομάρτυρα Άγιο Χαράλαμπο, αλλά και στο πρόσωπο του μακαριστού πατρός Εμμανουήλ Γεωργιακάκη εμπνευστού των δράσεων αυτών που κοσμούν για μία ακόμη φορά τήν πανήγυρη του κεντρικού ενοριακού μας ναού!

Σεβόμενοι την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας, προχωράμε με τη αρμόζουσα προσοχή, το σεβασμό και την τήρηση των απαραίτητων μέτρων που έχει θεσπίσει η πολιτεία, πάντοτε με γνώμονα να είμαστε κοντά στον άνθρωπο με στόχο να ζεστάνουμε τις καρδιές και την καθημερινότητα των συνανθρώπων μας μέσα από την ευκαιρία επικοινωνίας που μας δίνουν οι εκδηλώσεις αυτές, χωρίς να ξεχνάμε το κύριο μέλημά μας ότι πέραν από την πνευματική υγεία του κάθε ενός ξεχωριστά οφείλουμε να μεριμνούμε και να προστατεύουμε και την σωματική υγεία!

Για τον λόγο αυτό όλες οι δράσεις των “Χαραλάμπειων 2022″ έχουν σημείο αναφοράς τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους.

Θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, με την ευλογία του οποίου ξεκινήσαμε και αυτήν την προσπάθεια της ενορίας μας, ιδιαίτερες ευχαριστίες στο πρόσωπο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Καθηγουμένου τής Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, κ. Δαμασκηνού, πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητρόπολης, ο οποίος με την αμέριστη συμπαράστασή του, την διορατικότητα, την εμπειρία και την αφειδώλευτη αγάπη του στέκεται άοκνος αρωγός της προσπάθειας της ενορίας μας.

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσου με τόσο την Περιφέρεια Κρήτης και πιο συγκεκριμένα τα πρόσωπα της Αντιπεριφέρειας Χανίων, οι οποίοι στέκονται για μία ακόμη φορά πλάι μας συνοδοιπόροι και σε αυτήν την διοργάνωση, όσο και τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά, αφού ο καθένας συμβάλλει με το δικό του τρόπο στην επιτυχή έκβαση των δράσεων της ενορίας μας, τις κυρίες που ανέλαβαν τον ευπρεπισμό τού ιερού ναού, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, τους συνεργάτες οι οποίοι αγόγγυστα στέκονται άξιοι Συνκυρηναίοι το δύσκολο έργο της ενορίας μας, τους ανθρώπους εκείνους που από τό περίσσευμα της αγάπης τους, του χρόνου και του κόπου τους συνείσφεραν με οποιοδήποτε τρόπο στην διοργάνωση αυτών των δράσεων.

Τα έσοδα από αυτήν τη σειρά εκδηλώσεων θα συνδράμουν στην συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας μας όπως επίσης μέρος τών εσόδων αυτών θα διατεθεί για τη συνέχιση του πολυδάπανου ανακαινιστικού έργου του κεντρικού μας ναού ο οποίος φέρει τα σημάδια του χρόνου και της φθοράς και μας καλεί επιτακτικά να μεριμνήσουμε για την επούλωση των πληγών αυτών.

EΝΑΡΞΙΣ ΣΤ’ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΩΝ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

7:00 π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία, Αγιασμός μετά προσκυνήσεως Ιερών Λειψάνων, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

4:00 μ.μ. – Τρισάγιον εις το κοιμητήριον της Αγίας Φωτεινής Χαλέπας, επί τω μνήματι τούεμπνευστού των Χαραλάμπειων, Πρωτ. Εμμανουήλ Γεωργιακάκη.

5:00 μ.μ. – Εσπερινός εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

7:00 π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

4:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή του τοπικού Αγίου Γεωργίου Διβόλη, εις τόνΙερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

5:00 μ.μ. – Αναχώρισις διά την Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και συμμετοχή εις τον Αρχιερατικόν Εσπερινόν κατά τον οποίον θα τελεστούν αιμοναχικαί ρασοφορίαι των δοκίμων μοναχών Γεωργίου Τερζίδη και Γεωργίου Γρηγοράκη. (δηλώσεις συμμετοχής εις την κ. Μαρίαν Παντελάκη τηλ. 6937698783)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

7:00 π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία, επί τη εορτή του τοπικού Αγίου Γεωργίου Διβόλη, ειςτόν Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

5:00 μ.μ. Εσπερινός εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

6:00 μ.μ. Ομιλία υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτου Βαρθολομαίου, με θέμα: «Πνευματικός Αγώνας», εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου

7:00 π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος υπό του ΓενικούΑρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, πρωτ. τούΟικουμενικού Θρόνου Γεωργίου Περάκη, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

5:00 μ.μ. Εσπερινός εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

6:00 μ.μ. Διαδικτυακή Ομιλία π. Σπυρίδωνος Σκουτή, Εφημερίου Ιερού Ναού ΑγίωνΚωνσταντίνου & Ελένης Νοσοκομείου “ΕΛΠΙΣ”, με θέμα: «Η πορεία του ζευγαριού από τήνγνωριμία στην συζυγία».

Τετάρτη 09 Φεβρουαρίου

7:00 π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

5:00 μ.μ. – Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερόν Ναόνχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Καθηγουμένου της ΙεράςΠατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, κ. Δαμασκηνού.

08:00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις του Αγίου Χαραλάμπους εις τον Ιερόν Ναόν ΑγίουΧαραλάμπους.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου

7:00 π.μ. – Αρχιερατικόν Συλλείτουργον εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

5:00 μ.μ. – Μεθεόρτιος Εσπερινός μετά κτητορικού μνημοσύνου και Ιερά Παράκλησις τούΑγίου Χαραλάμπους, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

7:00 π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία, εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

5:00 μ.μ. – Εσπερινός εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

6:00 μ.μ. – Ομιλία υπό του Αρχιμανδρίτου Χρυσάνθου Τσαχάκη, με θέμα : «Ορθόδοξη Πανδημία».

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

7:00 π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους, μετάκολλύβων εις μνήμην των εν τη Μικρασιατική καταστροφή τελειωθέντων αδελφών ημών.

5:00 μ.μ. – Εσπερινός και Ιερόν Ευχέλαιον εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου

7:00 π.μ. – Όρθρος και Θεία Λειτουργία εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Χαραλάμπους.

ΑΥΛΑΙΑ ΣΤ’ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΩΝ

Σημ.: Εις περίπτωσιν διαφοροποιήσεως του προγράμματος θα γίνεται ενημέρωσις εγκαίρως.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την σειράν των εκδηλώσεων «Στ΄ Χαραλάμπεια», θα συνδράμουν εις την συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας μας, όπως επίσης μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην συνέχιση του πολυδάπανου ανακαινιστικού έργου που αφορά το στολίδι της ενορίας μας, τον κεντρικό Ναό, ο οποίος δεν έχει διαφύγει από τις αδυσώπητες διαθέσεις του χρόνου και της φθοράς που αυτός επιφέρει.

Τις Ιερές Ακολουθίες και εκδηλώσεις θα καλύψει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητροπόλεως μας Ράδιο Μαρτυρία στους 95,5 στα Fm και διαδικτυακά στο: http://martiria.imka.gr

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook