Χανιά | Ετοιμάζεται το νέο λιμάνι στο Κολυμπάρι – Ξαναρχίζουν μέσα στον Μάιο οι εργασίες | Photos + Video

χανιά-ετοιμάζεται-το-νέο-λιμάνι-στο-κο-1430959

Ξεκινούν μέσα στον Μάιο οι εργασίες βελτίωσης και επέκτασης στο λιμάνι του Κολυμβαρίου του Δήμου Πλατανιά, οι οποίες είχαν σταματήσει το περασμένο φθινόπωρο.

Μετά από επτά σχεδόν μήνες, τα μηχανήματα θα βάλουν μπρος, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο άμεσα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη και η τουριστική περίοδος.

Ήδη έχουν υλοποιηθεί παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της διάβρωσης ενώ εκκρεμούν εργασίες για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης.

Οι εργασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα

Πιο συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα, αναμένεται να γίνουν πεζοδρομήσεις, θέσεις στάθμευσης στη βόρεια πλευρά του λιμανιού, χώροι καθιστικού για μικρούς και μεγάλους ενώ θα γίνει και ανάπλαση της πλατείας, προκειμένου να απομακρυνθεί το τσιμέντο και να μπει πράσινο.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης επιβεβαίωσε πως οι εργασίες θα αρχίσουν και πάλι τον επόμενο μήνα: «Οι εργασίες είχαν σταματήσει στο τέλος του φθινοπώρου, αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι στα μέσα Μαΐου. Αρχιτέκτονας προχώρησε σε ανασχεδιασμό της μελέτης. Θα φτιαχτεί και η πλατεία, καθώς υπάρχουν και  μαγαζιά εκεί. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου».

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί έργο πνοής για την περιοχή, αφού θα την αναβαθμίσει και λειτουργικά αλλά και αισθητικά. 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook