Από σήμερα ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις και στα Χανιά – Συγκρατημένη αναμένεται η πτώση τιμών

από-σήμερα-ξεκινούν-οι-θερινές-εκπτώσ-1211913

Αιφνιδιασμένος από την ξαφνική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις μια εβδομάδα νωρίτερα από το συνηθισμένο, δήλωσε στο zarpanews.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Γιώργος Τοπολιανάκης. Οι εκπτώσεις ξεκινούν σήμερα Δευτέρα, 5 Ιουλίου:

«Αιφνιδιαστήκαμε γιατί περιμέναμε να ξεκινήσουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου οι εκπτώσεις, όπως γίνεται επί χρόνια. Και ξαφνικά, ο υπουργός αποφάσισε να αρχίσουν νωρίτερα, μόνο για φέτος.

Ίσως να είδε ότι η κίνηση τον Ιούνιο ήταν χαμηλή και να θέλει να την τονώσει, αλλά οι εκπτώσεις απαιτούν μια προεργασία από τα καταστήματα και αυτό δεν το έλαβε υπόψη«, ανέφερε ο κ. Τοπολιανάκης.

Ο πρόεδρος των εμπόρων μίλησε για το ποσοστό εκπτώσεων που αναμένεται στα Χανιά:

«Οι εκπτώσεις θα ξεκινούν ενδεικτικά από 20% και σε μεμονωμένα είδη μπορεί να φτάσουν και το 50%. Ο κάθε καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει τι αγοράζει και να απευθύνεται στα καταστήματα που εμπιστεύεται. Ωστόσο, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να οργανώνονται διαφορετικά οι εκπτώσεις στη χώρα.

Τα καταστήματα σήμερα έχουν σχεδόν 5 μήνες τον χρόνο εκπτώσεις και αναγκάζονται να προσαρμόζουν εξαρχής τις τιμές τους σε αυτό το δεδομένο. Εμείς και άλλοι επαρχιακοί εμπορικοί σύλλογοι ζητάμε να γίνονται εκπτώσεις μόνο τον Αύγουστο και μόνο τον Φεβρουάριο. Τότε θα μπορούν να είναι και μεγαλύτερες. Για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν έχει νόημα αλλιώς.»

Όσο για το αν περιμένει να αυξηθεί η κίνηση στα καταστήματα, ο κ. Τοπολιανάκης είπε ότι είναι πιθανό ενδεχόμενο:

«Είναι σαφές πως η αγοραστική δύναμη σήμερα είναι χαμηλή, αλλά υπάρχουν κάποιοι καταναλωτές αυτό το διάστημα που περιμένουν τις εκπτώσεις για να ψωνίσουν. Τα καταστήματα στα Χανιά πάντως έχουν επάρκεια προϊόντων και είμαστε σίγουροι ότι οι Χανιώτες θα στηρίξουν τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις, επιλέγοντας προϊόντα από εμπόρους που εμπιστεύονται.»

Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν ως το τέλος Αυγούστου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook