Χανια | Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές τουρνουά σκακιού «Μίκης Θεοδωράκης» στο Μεγάλο Αρσενάλι

χανια-ξεκίνησε-το-1ο-διεθνές-τουρνουά-1431117

Με χαρά και υπό τους ήχους της μουσικής του Μ. Θεοδωράκη , ξεκίνησε την

Δευτέρα 25/4 το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» στο Μεγάλο Αρσενάλι. Ο πρόεδρος Γιάννης Σπυριδακης και το Δ.Σ. της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ καλωσόρισαν τους 100 σκακιστές από 11 χώρες σε μια διοργάνωση που ξεκινάει φέτος με την προσδοκία να γίνει θεσμός και να συμβάλει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας και στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού.

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, η περιφερειακή ενότητα Χανίων, ο δήμος Χανίων, το επιμελητήριο Χανίων. Μεγάλος χορηγός η Συνεταιριστική τράπεζα Χανίων, η Aegean airlines, ο σύλλογος ξενοδόχων, η ΚΕΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και ο κεντρικός χορηγός του συλλόγου η ΕΤΑΝΑΠ- ΣΑΜΑΡΙΆ.

Ένα κτήριο που αποτελεί κόσμημα της πόλης μας, το κτήριο του Μεγάλου Αρσενάλι

που φιλοξενεί τους αγώνες, έχει ενθουσιάσει όλους τους παίκτες προσφέροντάς τους

παράλληλα άψογες αγωνιστικές συνθήκες.

Στην τελετή έναρξης είχαμε το καλωσόρισμα των παικτών από τον Πρόεδρο της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ κ. Σπυριδάκη Γιάννη που μίλησε για τη σπουδαιότητα αυτής της διοργάνωσης, τιμώντας στον τόπο καταγωγής του ένα όνομα με Παγκόσμια απήχηση αυτό του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!

Χαιρετισμό απηύθυνε η προϊσταμένη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Αντιπεριφέρειας Χανιών κ. Ζομπανάκη Κατερίνα δείχνοντας την ενεργή παρουσία της Αντιπεριφέρειας σε όλα τα Αθλητικά – Πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Εκ μέρους του Δήμου Χανίων που είναι ο στυλοβάτης αυτής της διοργάνωσης, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Γιαννακάκης, τονίζοντας την προσφορά του Δήμου Χανίων και στην αναγκαιότητα καθιέρωσης τέτοιων σπουδαίων εκδηλώσεων που συνδυάζουν τον

αθλητισμό με τον Πολιτισμό.

Στην τελετή παρευρέθηκε και έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος Φίλων «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» κ. Αγοραστάκης Γιώργος, ο οποίος ανέφερε την σημαντική συμβολή και την ορθή προβολή του ονόματος και της κληρονομιάς του Μίκη Θεοδωράκη για τον τόπο μας. Τέλος έναν σύντομο χαιρετισμό έκανε και ο κ. Γιάννης Μαργαρώνης εκπροσωπώντας το νεοσύστατο Αθλητικό – Πολιτιστικό Σύλλογο της πόλης μας ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» τονίζοντας τη βαρύτητα και τις μεγάλες προοπτικές και ευθύνες που προκύπτουν από την δημιουργία ενός συλλόγου με το όνομα του μεγάλου Χανιώτη μουσικοσυνθέτη.

Ιδιαίτερη στιγμή στην έναρξη των αγώνων ήταν όταν προσκαλέστηκαν οι τρεις παίκτες από την Ουκρανία που συμμετέχουν στους αγώνες και μαζί με όλους τους παρευρισκόμενους δόθηκε ένα σύνθημα ενάντια στον Πόλεμο προκαλώντας ένα θερμό χειροκρότημα στην κατάμεστη αίθουσα.

Στους παίκτες πριν την έναρξη των αγώνων προσφέρθηκαν σύμφωνα με το έθιμό μας κόκκινα αυγά για να τσουγκρίσουν αντί χειραψίας προκαλώντας έναν επίσης ενθουσιασμό ειδικότερα στους ξένους παίκτες.

Να τονίζουμε ότι στους αγώνες συμμετέχουν τόσο ο Έλληνας Πρωταθλητής Ανδρών GM Θάνος Μαστροβασίλης όσο και ο Πρωταθλητής Ανδρών από τη Βουλγαρία GM Martin Petrov.

Αγωνιστικά τώρα στον πρώτο γύρο δεν είχαμε κάποια έκπληξη μιας και στο ξεκίνημα υπάρχουν πάντα μεγάλες διαφορές δυναμικότητας των παικτών. Από σήμερα το απόγευμα όμως προβλέπεται να αρχίσουν τα ντέρμπυ και οι σκληρές μονομαχίες.

Οι αγώνες όπως είπαμε διεξάγονται στο Μεγάλο Αρσενάλι καθημερινά το απόγευμα

μετά τις 4:30

Η διοργάνωση θα διαρκέσει έως την 1η Μαΐου και τελεί υπό την αιγίδα της ΓΓΑ και

του ΕΟΤ

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook