Χανιά | Ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι στον Αποκόρωνα – Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στο Καλυβιάνο Καρναβάλι

χανιά-ξεκίνησαν-οι-ετοιμασίες-για-το-μ-329354

Έξι δεκαετίες αδιάλειπτης ζωής και το Καλυβιάνο Καρναβάλι συνεχίζει να δίνει το παρόν στα πολιτιστικά δρώμενα του Αποκόρωνα. Εξήντα εννέα χρόνια από τότε που για πρώτη φορά ο βασιλιάς Καρνάβαλος σεργιάνισε στα σοκάκια των Καλυβών ξεκινώντας να γράφει τη δική του πορεία χαράς και κεφιού.

Μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που άντεξε στο χρόνο, το Καλυβιανό Καρναβάλι, συνεχίζει να σκορπίζει κέφι και χαρά αγκαλιάζοντας ολόκληρο τον Αποκόρωνα.

Μασκαρεμένοι με αυτοσχέδιες στολές έδιναν ζωή στα στενά σοκάκια των Καλυβών τη δεκαετία του ’30 αφήνοντας από τότε το στίγμα τους για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει τις επόμενες δεκαετίες. Οργανωμένο εμφανίζεται το 1954 και αρχίζει να κλέβει την παράσταση από την πρώτη κιόλας χρονιά. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, η συμμετοχή ήταν μεγάλη τόσο σε πεζοπόρους μασκαρεμένους όσο και σε εντυπωσιακές κατασκευές. Εκδηλώσεις και δρώμενα λάμβαναν χώρα όλες τις μέρες του Τριωδίου θέτοντας τις Καλύβες στο επίκεντρο των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Τα χρόνια κύλισαν και το Καλυβιανό καρναβάλι δοκιμάστηκε στο χρόνο, μένοντας αλώβητο ακόμα και τις δύσκολες ιστορικά περιόδους της χώρας. Αγκάλιασε τον πρώην Καποδιστριακό δήμο Αρμένων και έφτασε στις μέρες μας να αποτελεί τη μεγαλύτερη καρναβαλική εκδήλωση του Καλλικρατικού δήμου Αποκορώνου.

Συνεχιστές του καρναβαλιού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών «Μανόλης Ραυτόπουλους» με την ηθική και υλική υποστήριξη του δήμου Αποκορώνου, τοπικών συλλόγων, φορέων και καταστηματαρχών.

Μετά λοιπόν την παύση των τελευταίων 3ων χρόνων, λόγω της πανδημίας, επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικό!

Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για να είναι όλα έτοιμα για την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων την Κυριακή 26 Φεβρουαριου στις 2 το μεσημέρι!

Για δηλώσεις συμμετοχής, χορηγικά πακέτα αλλά και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να μας επισκεφτείτε στην σελιδα μας σε Facebook και Istagram αλλα και στο τηλεφωνο 698-7980-630.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook