Χανιά | Ξεκίνησαν οι εργασίες για κόμβο στην Ευαγγελίστρια – Πως θα γίνει η πλατεία | Photos

χανιά-ξεκίνησαν-οι-εργασίες-για-κόμβο-914305

Λύση στα κυκλοφοριακά προβλήματα στην διασταύρωση της οδού Χαλέπας με την Ρωμανού, στο ΤΕΙ στην περιοχή της Ευαγγελίστριας έρχεται να δώσει o κυκλικός κόμβος που κατασκευάζεται στην πλατεία.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα, με τις πρώτες μπουλντόζες να εμφανίζονται και τους κατοίκους να είναι αισιόδοξοι για μια πλατεία με καλύτερες κυκλοφοριακές συνθήκες, πιο ασφαλή τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς.

Με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στο σημείο, λόγω της εκκλησίας αλλά και του τμήματος του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο σημείο, πρόκειται ξεκάθαρα για ένα απαραίτητο έργο.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφορούν:

Στη δημιουργία κυκλικού κόμβου μιας λωρίδας κυκλοφορίας με εξωτερική ακτίνα 13,00 m και εσωτερική ακτίνα 6,00 m.

Στη διαμόρφωση – ανακατασκευή διαχωριστικών νησίδων και πεζοδρομίων επί των οδών Χαλέπας, και Πρ. Ηλία όπως αποτυπώνονται στο συνημμένο σχέδιο.Στη δημιουργία διαβάσεων πεζών όπως αποτυπώνονται στο συνημμένο σχέδιο.

Στην κατασκευή οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης όπως αποτυπώνεται στο συνημμένο σχέδιο.

Στην παραπάνω αναφερόμενη μελέτη προβλέπονται τροποποιήσεις στην μόνιμη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση των οδών Λευθεραίου, Αρμενων, Πρ. Ηλία, Ρωμανού και Χαλέπας.

Μονοδρομείται η οδός Λευθεραίου με κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά και καθορίζεται ως δρόμος προτεραιότητας έναντι των καθέτων της, πλην των οδών Τρομαρίσης, Μελιδονίου και Κρυονερίδας.

Μεταφέρονται τρεις (3) θέσεις ταξί στην οδό Ρωμανού από τη συμβολή των οδών Ρωμανού και Χαλέπας όπου βρίσκονται μέχρι τώρα.Καθορίζεται μία (1) θέση ΑΜΕΑ έμπροσθεν του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας επί της οδού Ρωμανού.

Η εφαρμογή της παραπάνω μελέτης του κόμβου θα γίνει υπό την επίβλεψη της Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, αρμόδια υπηρεσία για την συντήρηση των οδών που συντρέχουν στον κόμβο, μετά την λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook