Χανιά | Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο – Πώς να κάνετε αίτηση | Video

χανιά-ξεκίνησαν-οι-εγγραφές-στο-κοινω-1476045

Από σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου ως και την Τρίτη 5 Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, της δωρεάν φοίτησης μαθητών Λυκείου δηλαδή σε φροντιστήρια των Χανίων, μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικογένειες με σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και πραγματοποιείται για 11η χρονιά, χάρη και στην ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης.

«Τα φροντιστήρια είναι 19 και το πλήθος των θέσεων δεν έχει ακόμα καθοριστεί, αλλά θα είναι 30 ως 40 θέσεις που αφορούν είτε το πλήρες πακέτο μαθημάτων σε κάθε πεδίο, είτε κάποια μεμονωμένα μαθήματα, ανάλογα με τη δυνατότητα των συναδέλφων. Τα παιδιά, δωρεάν φυσικά, εντάσσονται σε κανονικά τμήματα και δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση στη μεταχείριση απέναντί τους, σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά. Συνήθως πρόκειται για παιδιά που υφίστανται μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες και είναι συνειδητοποιημένα. Η κατάστασή τους όμως λειτουργεί ως εφαλτήριο για να σταθούν στα πόδια τους στη ζωή τους και η απόδοσή τους είναι αρκετά μεγάλη. Τα προηγούμενα χρόνια έχουν δείξει ότι περνούν σε σχολές στις Πανελλαδικές σε ποσοστό 90%.», δήλωσε ο Γιάννης Θεοδωράκης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών ν. Χανίων.

«Οι γονείς ή τα παιδιά μπορούν να προσέλθουν πρωϊνές ώρες στα γραφεία της κοινωνικής υπηρεσίας να καταθέσουν την αίτηση. Απαιτούνται φορολογική δήλωση του οικονομικού έτους 2020, Ε1 και Ε9 δηλαδή, επίσης πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και κατά περίπτωση δικαιολογητικά που αποδεικνύουν μονογονεϊκότητα, ανεργία, αναπηρία και άλλα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Θα γίνει μοριοδότηση και η επιλογή θα γίνει από κοινού με την ένωση φροντιστών με επιτροπή που θα κρίνει με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια», δήλωσε η Ελένη Κτενιαδάκη, προϊσταμένη τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Χανίων.

«Οι αιτήσεις κάθε χρόνο είναι περίπου ισάριθμες με τις θέσεις που προσφέρονται και τα εισοδηματικά κριτήρια προσαρμόζονται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση», προσέθεσε.

Την προσφορά των φροντιστών εκθείασε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

Ακόμα, επισημάνθηκε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό στο ΚΑΜ, την οποία καλούνται να παρακολουθήσουν παιδιά και γονείς.(Δείτε ΕΔΩ).

Δείτε τις δηλώσεις:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook