Χανιά | Ξεκίνησαν με τη δοξολογία στη Μητρόπολη οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου | Photos

χανιά-ξεκίνησαν-με-τη-δοξολογία-στη-μη-943911

Παρουσία πλήθους Χανιωτών, καθώς και φορέων της αυτοδιοίκησης του τόπου, τελέσθη το πρωί της Δευτέρας στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου η δοξολογία της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, με ισχυρή έξω από το ναό την παρουσία στρατιωτικών αγημάτων, που εντυπωσίασαν με τις οπλασκήσεις και την τεχνική τους.

Με την έξοδό τους από το ναό, πολιτικά πρόσωπα της πόλης έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την σημερινή επέτειο:Ο υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, ερωτήθηκε για την σημαία στις σχολικές παρελάσεις, σχολιάζοντας οτι αποτελεί επιβράβευση για τους καλύτερους:

«Πρόκειται για μια ιστορική μέρα, μία από τις μεγαλύτερες επετείους και οφείλουμε να την τιμάμε και να την γιορτάζουμε κάθε χρόνο, ώστε να θυμόμαστε την ιστορική μας μνήμη και ταυτότητα, στις δύσκολες μέρες που περνάμε αυτό τον καιρό. Η επέτειος συνοδεύεται από την επιστροφή της σημαίας στους άριστους μαθητές, αφού εμείς αυτό που θέλουμε είναι να επιβραβεύουμε την προσπάθεια, να δίνουμε κίνητρα στους μαθητές να κάνει ο καθένας το καλύτερο που μπορεί. Αυτό γίνεται με την απονομή της σημαίας στον καλύτερο και όχι με κλήρωση, η οποία σηματοδοτεί μια ισοπέδωση προς τα κάτω.»Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, στάθηκε στην ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στην ιστορία:

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης για τους αγώνες και τις θυσίες που έγιναν, αλλά και γιορτής για την ελευθερία που όλοι εμείς έχουμε, την οποία οφείλουμε να διαφυλλάτουμε, καθώς και να μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία τι μπορούμε να καταφέρουμε αν είμαστε ενωμένοι. Επειδή η περίοδος που ζούμε έχει εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή μας, είναι σημαντικό όλοι να έχουμε συνείδηση της ιστορίας και της ευθύνης που έχουμε απέναντί.»Από την πλευρά του, ο Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης Χανίων, εξήρε τη σημασία της ομοψυχίας για ένα καλύτερο μέλλον για το έθνος:

«Το «όχι» ήταν η αρχή για μια μεγαλειώδη νίκη των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις του άξονα και του φασισμού, στην προσπάθεια να υπερασπιστούμε τα σύνορά μας, την τιμή και την αξιοπρέπειά μας. Το πιο σημαντικό μήνυμα είναι η νίκη της εθνικής ομοψυχίας σε μια δύσκολη πολιτικά περίοδο, κάτι που μας οδήγησε στη νίκη. Για ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο πρέπει όλοι οι πολιτικοί να ενώνουμε τον κόσμο.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook