Χανιά | Ξεκίνησαν αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» για τους μαθητές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

χανιά-ξεκίνησαν-αγώνες-αθλοπαιδεια-1621647

Με χαρά και ενθουσιασμό υποδέχτηκαν την έναρξη των αγώνων «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» οι μαθητές/τριες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στο κλειστό Γυμναστήριο του Κλαδισού.

Οι αθλητικές δράσεις ξεκίνησαν με τα αθλήματα της Αντιπτέρισης και της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, στα οποία μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού συναγωνίστηκαν μεταξύ τους, σε ένα πλαίσιο που διέπεται από τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του «ευ αγωνίζεσθε». Στους αγώνες συμμετείχαν 50 μαθητές/τριες, που ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους στα παραπάνω αθλήματα. Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ψαρουδάκη Πόπη, «η διοργάνωση

των Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ανάγκη για ενθάρρυνση και εκπαίδευση των παιδιών και των νέων στην υιοθέτηση διά βίου υγιών συνηθειών.

Μέσα από την ισότιμη και ισόνομη συμμετοχή, οι μαθητές καλλιεργούν την αίσθηση του «ανήκειν», μαθαίνουν να αξιοποιούν τις μεταξύ τους διαφορές και να εκτιμούν τη συνεισφορά όλων για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, αποκτούν αυτοπεποίθηση και βιώνουν τη χαρά του παιχνιδιού, ενώ εξασκούν και κάνουν πρακτική εφαρμογή των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αποκτούν, κυρίως, μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής».

Μέχρι το τέλος του σχολικού έτους οι μαθητές /τριες των Δημοτικών Σχολείων της ΔΠΕ Χανίων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ»: Πετοσφαίρισης, Καλαθοσφαίρισης, Χειροσφαίρισης, Ποδοσφαίρου, Κολύμβησης, Αντισφαίρισης, Δρόμου επί ανωμάλου εδάφους, Ποδηλασία επί ανωμάλου εδάφους και θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και όλα τα παράκτια αθλήματα.

Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης των παραπάνω αγώνων «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» έχει η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Χανίων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) και ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού της ΔΠΕ Χανίων κ. Αγγελάκης Μανόλης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Χανίων για την παραχώρηση της αθλητικής εγκατάστασης του κλειστού Γυμναστήριου του Κλαδισού, τους Αθλητικούς Συλλόγους: Όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων και Α.Π.Σ. «Άνεμος» Χανίων για την παραχώρηση εξειδικευμένου αθλητικού εξοπλισμού για την πραγματοποίηση των αγώνων και τέλος τους ειδικούς συνεργάτες για την Επιτραπέζια Αντισφαίριση κα Κική Ερηνάκη και κ.

Σγουρομάλλη Εμμανουήλ και για την Αντιπτέριση τις κες Ψούνη Λίνα, Τσακνή Αθηνά και Ηλιάκη Ειρήνη για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διεξαγωγή των αγώνων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook