Χανιά | Ξεκινά το 14ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας

χανιά-ξεκινά-το-14ο-διεθνές-σκακιστικό-1255898

14ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ (23-30 Ιουλίου 2021)

Όλα κυλούν σε εντατικούς ρυθμούς στην Παλαιόχωρα που όλη αυτή τη βδομάδα υποδέχεται συνεχώς τους σκακιστές που πρόκειται να αγωνιστούν στο 14ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας. Ένα τουρνουά που διαχρονικά με τον επιτυχή τρόπο διεξαγωγής του και τις θετικές εντυπώσεις που αφήνει δείχνει συνεχώς τη δημοτικότητα και την ανταπόκριση που βρίσκει σ’ όλο το σκακιστικό κόσμο!

Το τουρνουά της Παλαιόχωρας έχει αποδείξει επανειλημμένως και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις τη δυναμική που έχει βάζοντας σε πολύ ψηλά επίπεδα των πήχη με πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη για όλο το Νομό μας! Αυτό δείχνει και φέτος, όπου σε μία δύσκολη χρονιά πάνω από 800 άτομα θα βρίσκονται για ένα δεκαήμερο στο όμορφο αυτό μέρος του Λιβυκού Πελάγους! Οι όμορφες παραλίες, ο φιλόξενος κόσμος και η εμπειρία των διοργανωτών αποτελούν εγγύηση για μία άψογη διοργάνωση.

Σίγουρα το ισχυρότερο τουρνουά που διεξάγεται στη χώρα μας και αυτό το αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε βλέποντας τη λίστα συμμετοχών και τους ισχυρούς GM σκακιστές που έρχονται να αγωνιστούν σ’ αυτό. Παίκτες από 30 χώρες που αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση όσο και ο συνολικός αριθμός συμμετοχών που ξεπερνάνε τους 300 αθλητές κάτι που δεν έχει ξαναγίνει τα 13 προηγούμενα χρόνια!

Πολύ σημαντικά και τα μέτρα πρόληψης για τον Covid που έχουν πάρει οι διοργανωτές με καθημερινά self στους νεαρούς σκακιστές παρουσία των υπευθύνων καθώς και τα rapid test που κατεβαίνει γι αυτό το λόγω συνεργείο του ΕΟΔΥ για να κάνει στους παίκτες. Θερμομετρήσεις σε όλους τους παίκτες καθημερινά καθώς επίσης και υποχρεωτική μάσκα στους αγώνες και αντισηπτικά παντού.

Διοργανωτές του τουρνουά είναι η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων-ΣΑΜΑΡΙΑ, ο Δήμος Καντάνου Σελίνου η Περιφέρεια Κρήτης και η Π.Ε. Χανίων και όλη η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και του Ε.Ο.Τ.

Σημαντική είναι όμως και η στήριξη που έχει από την τοπική κοινωνία που το έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Χορηγοί των αγώνων είναι η ΣΑΜΑΡΙΑ, AEGEAN, ΣΥ.ΦΑ.Χ., SYΝΚΑ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΣΧΕΤΑΚΗΣ, SEA and SAND-Luxury Villas Santorini, Legal Advice-Property Law, ΚΑΥΚΑΣ και ο Σύλλογος Εστίασης Παλαιόχωρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook