Χανιά | Ξεκινά ο 5ος Πανελλήνιος μαθητικός και φοιτητικός διαγωνισμός για την οδική ασφάλεια

χανιά-ξεκινά-ο-5ος-πανελλήνιος-μαθητικ-813348
Από αριστερά: Μιχάλης Τσουπάκης, προϊστάμενος υπεραστικού ΚΤΕΛ, Ηλίας Καραπατάκης, πρόεδρος σωματείου Ταξί, Μανώλης Μηλιαράκης, διευθυντής α'βάθμιας εκπαίδευσης,, Σταύρος Πολέντας πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», Κατερίνα Ζομπανάκη, υπεύθυνη παιδείας στην Π.Ε. Χανίων, Ιωάννης Βλαχακης, διοικητής τροχαίας Χανιων, Αρετή Μαρματάκη, υπεύθυνη προγραμμάτων για τη β'βαθμια εκπαίδευση, Ασπασία Λουπάκη, υπεύθυνη σχολικών ενημερώσεων για τον σύλλογο "Ο Άγιος Χριστόφορος"

Την έναρξη του 5ου Πανελληνίου Μαθητικού και Φοιτητικού διαγωνισμό πολυμέσων για την οδική ασφάλεια που θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019, κήρυξαν χθες οι διοργανωτές, σε συνέντευξη τύπου στην Π.Ε. Χανίων΄.

Ο Σταύρος Πολέντας, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», τόνισε: «Σήμερα κηρύσσουμε την έναρξη του 5ου Πανελληνιου Μαθητικού και Φοιτητικού διαγωνισμού πολυμέσων ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις τραγικές συνέπειες ενός δυστυχήματος και να δημιουργήσουν τα δικά τους μηνύματα με σκοπό να μας αλλάξουν οδική συμπεριφορά και κουλτούρα»

Κάλεσμα στους μαθητές και τους φοιτητές να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, απαηθυνε εκ μέρους της Π.Ε. Χανίων, η Κατερίνα Ζομπανάκη, υπεύθυνη για τα προγράμματα παιδείας και δια βίου μάθησης: «Ακόμα θυμόμαστε την  μεγάλη επιτυχία του περυσινού διαγωνισμού, κυρίως μέσα από το βίντεο των μαθητών του δημοτικού σχολείου Κισάμου, το οποίο είδαν χιλιάδες άνθρωποι στο διαδίκτυο, συνειδητοποιώντας τις τρομερές επιπτώσεις που έχει η επιπολαιότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Στη σημασία του διαγωνισμού και του θέματος για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος, Μανώλης Μηλιαράκης.

Εκ μέρους της τροχαίας, ο διοικητής Ιωάννης Βλαχάκης, τόνισε πως η τροχαία είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου και κυρίως των νέων: «Όπου μπορούμε βοηθάμε προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός που είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων».

Ο Ηλίας Καραπατάκης από το Σωματείο Ταξί, τόνισε: «Είμαστε συνδιοργανωτές στον διαγωνισμό για να περάσουμε ένα μήνυμα ώστε να γνωρίσουν οι νέοι τις συνέπειες των τροχαίων».

Ο Μιχάλης Τσουπάκης, προϊστάμενος του γραφείου κίνησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, ανέφερε πως το ΚΤΕΛ στηρίζει αυτήν την προσπάθεια ώστε να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook