Χανιά | Ξεκινά εκλογική διαδικασία ο Σύλλογος Γυναικών – Τα θέματα που θα συζητηθούν

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, καλεί τις φίλες και τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 25/09/2021, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στις 18:00, με θέματα:

 • Απολογισμός δράσης του Συλλόγου
 • Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής
 • Εκλογή Αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΟΓΕ

Η εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση μέχρι τις 21:00, θα συνεχιστεί την Κυριακή 26/09 από τις 9:00 έως τις 21:00 και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 27/09 από τις 18:00 έως τις 21:00.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων αναφέρει παρακάτω:

“Με πυξίδα τις ανάγκες μας δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για ισοτιμία και χειραφέτηση, ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Καμιά γυναίκα δεν μπορεί να ξεφύγει από τα σημερινά αδιέξοδα, απομονωμένη από το συλλογικό αγώνα. Η ζωή μας αποτελεί κίνητρο για πάλη! Σε κάθε γειτονιά οι Σύλλογοι και οι Ομάδες γυναικών της ΟΓΕ δυναμώνουμε την αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε τη ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα, τον 21ο αιώνα και απαιτούμε:

 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μόνιμη και σταθερή εργασία και με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μέτρα Υγείας και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς, με ιδιαίτερα μέτρα προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.
 • Γενναία κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προσλήψεις μόνιμου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού (σχολίατροι, σχολικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, τραπεζοκόμοι, κλπ).
 • Προσλήψεις μόνιμων σχολικών καθαριστριών, με αλλαγή θεσμικού πλαισίου για εργασία τους κατά τη διάρκεια της σχολικής λειτουργίας.
 • Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής σε όλη την Ελλάδα με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις και το απαραίτητο βοηθητικό και επιστημονικό προσωπικό.
 • Δωρεάν, επαρκή και υγιεινή σίτιση για όλα τα παιδιά σε όλα τα σχολεία και ασφαλής διανομή των σχολικών γευμάτων στο σύνολο των μαθητών με κρατική ευθύνη.
 • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο, με εξειδικευμένα μέτρα για τις γυναίκες και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
 • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες και στις μεταφορές εν γένει, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
 • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.”

Στο χώρο θα γίνεται συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις πυρόπληκτες οικογένειες, ενώ θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για επιδότηση 4.800 νέων θέσεων εργασίας
Επόμενο άρθροΣτο νερό για το πανελλήνιο πρωτάθλημα οι κορασίδες Β’

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ