Χανιά | Ξανά στους δρόμους εργαζόμενοι και φοιτητές για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, και κατά της αστυνομικής βίας | Photos

χανιά-ξανά-στους-δρόμους-εργαζόμενοι-1193470

Ξανά στους δρόμους για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, και κατά της αστυνομικής βίας, βρέθηκαν τα σωματεία εργαζομένων στα Χανιά και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ.

Όπως σημειώνεται στις ανακοινώσεις των σωματείων των εργαζομένων, «η κυβέρνηση επέλεξε συνειδητά να μην ενισχύσει το εθνικό σύστημα υγείας με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές, όχι μόνο από covid, αλλά και από άλλες ασθένειες  που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, καθώς το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε μιας νόσου. Δεν προχωρά σε επίταξη του ιδιωτικού τομέα, παρά μπουκώνει τους κλινικάρχες με χρήματα, δεν συνταγογραφεί τα τεστ. Την ίδια στιγμή προχωρά σε ξήλωμα των εναπομείναντων εργασιακών δικαιωμάτων, εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική, επιδιώκει να επιβάλλει το 10ωρο με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.»

Παράλληλα τονίζεται πως «για να επιβάλουν την αντιλαϊκή πολιτική τους που χτυπάει τα δικαιώματα μας χρησιμοποιούν την καταστολή και τον αυταρχισμό για να χτυπήσουν τους αγώνες μας. Το κλίμα φόβου που θέλουν να καλλιεργήσουν δεν θα περάσει !!!

Η κρατική και εργοδοτική βία και η καταστολή δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας για Υγεία και ζωή με δικαιώματα. Δε συμβιβαζόμαστε με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες, την προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα.»

Αιτήματα διεκδίκησης:

Επίταξη ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα υγείας χωρίς αποζημίωση των κλινικαρχών.

             Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα σε Νοσοκομεία και δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στις δημόσιες μονάδες υγείας.

             Μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

             Οργανωμένος έλεγχος και μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και στα σούπερ μάρκετ.

             Συχνά και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς με επαρκές προσωπικό.

             Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.

             Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.»

             Να σταματήσει τώρα η κρατική βία και καταστολή.

Zarpanews.gr

9 thoughts on “Χανιά | Ξανά στους δρόμους εργαζόμενοι και φοιτητές για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, και κατά της αστυνομικής βίας | Photos

  1. ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ . ΠΑΛΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ , ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕ ΕΣΥ 300 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΧΑΡΤΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ . ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΛΟΑΤΚΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

  2. Εισαγγελέας υπάρχει να βάλει φυλακή τον ΡΙΖΟ κάθε μέρα την ίδια καραμέλα και παραμυθια…. Φτάνει ποια μια χαρά κυβερνάει η δεξιά στην Ελλάδα… Το κτίριο της Ρόζα νερά ξεβρωμισε και θα γίνει ξενοδοχείο…οπως και ο κουφόντινας θα πάει στο δομοκο όπως και η αστυνομία στα πανεπιστήμια χρειάζεται είμαστε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης

    1. μάλλον δεν φτάνει και μάλλον δεν έχει μπει ποτέ σε πανεπιστήμιο. τα πανεπιστήμια θέλουν καθηγητές και αίθουσες/εξοπλισμό, όχι «ειδικούς» φρουρούς.

  3. Βρε γκαζμαδες… βρε τσουτσεκια της κυβερνησης!
    1)Πορειες απο οτι θυμαμαι γινοντουσαν μια χαρα και τον Γεναρη που ειχαμε 2-3 κρουσματα.. Αλλα ξεχασα εχετε επιλεκτικη μνημη.
    2)Πορειες μαλλον κανουν και στη Λερο και στη Μυκονο και στη Λειβαδια και γενικα σε ολη την Ελλαδα… Γιατι μονο εκει κολλαει και ολη η Ελλαδα ταυτοχρονα κι ολας βραζει απο κρουσματα. Οχι οτι κουραστηκε ο κοσμος και δεν τηρει απολυτα τα μετρα… ΟΟΟΟΟΧΙ
    3)Το Ρεθυμνο και το Ηρακλειο βραζουν απο κρουσματα 1 μηνα τωρα ( και ειδικα στο Ρεθυμνο πορειες δε γινονται), αλλα το πηγαινελα στους νομους γινεται μια χαρα, ειδικα οι μισοι απο εσας παιζει να ειστε και στη σελιδα στο φβ για να πηγαινοερχεστε ελευθερα και να βλεπετε που εχει αστυνομια. Αλλα ειπαμε μονο στις πορειες. Η του covid δεν του αρεσαν τα Χανια οποτε δε θα ερχοταν.
    4) Ολη η πολη τον προηγουμενο μηνα ηταν λες και δεν ειχε περιορισμους. Απο το πρωι μεχρι το βραδυ εβλεπες κινηση στους δρομους. Τσικνοπεμπτη και Καθαρα Δευτερα το τραπεζωμα πηγε σε αλλο τοπο. Αλλα ξεχασα εκει δεν κολλαει.
    5)Τυχαια στα Χανια οι πρωτες εστιες μεταδοσης φανηκαν να ειναι οι εκκλησιες που κολλησαν αρκετοι ιερεις οπως και τα σχολεια. Αλλα ξεχασα το προβλημα ειναι οι πορειες.
    6)Πιο πανω εχει το zarpa αρθρο οτι βρεθηκαν στα rapid test του Πλατανια 7 θετικα. Σε χωρο εργασιας! Τι διαολο και οι Πλατανιανοι στις πορειες στα Χανια ερχονται;
    7)H κινητοποιηση σημερα ηταν μετα απο παροτρυνση των γιατρων. Τα νοσοκομεια δεν εχουν κρεβατι αδειο, τα κρουσματα ειναι στο θεο και ερχεται μια ουρα ανθρωπων δυστυχως θα χρειαστει νοσηλεια. Και τι κανει η κυβερνηση; ΤΙΠΟΤΑ! Καθιστε λοιπον εσεις δειτε ΣΚΑΙ και χαλαρωστε να κανετε κριτικη. Επισης σημερα διαδηλωσαν και οι ανθρωποι του τουρισμου, αυτοι που 7 μηνες τωρα δεν εχουν φαι να φανε! Σε αντιθεση με εσας που μια χαρα φαινεται να μπαινοβγαινει ο μισθος.
    8)Οι πορειες αποτελουν μια πιθανη εστια μεταδοσης. Οχι ομως υπερμεταδοσης οπως θα ηθελε να ειναι η κυβερνηση ή οπως το παρουσιαζει για να ριξει καπου τις ευθυνες. Και εσεις οι περισσοτεροι ακροδεξιοι και κομπλεξικοι τρωτε το σανο. Η ιδια κυβερνηση που εβγαλε στη δημοσιοτητα ερευνα για τις πορειες μονο που »ξεχασε» να αναφερει οτι ηταν μελετη για αρνητες της μασκας και του κοβιντ. Μικρη και ασημαντη λεπτομερεια ετσι;
    9) Η ιδια κυβερνηση που δεν πηρε ενα μετρο για να ανοιξει με ασφαλεια τα σχολεια. Που δεν ειχε ενα σχεδιο παρα ειμαστε η μοναδικοι χωρα που ειναι 5 μηνες σε lockdown. Η μονη χωρα που δεν πηρε μετρα για τα ΜΜΜ. Αλλα εσεις βαλτε τα με τον συνανθρωπο σας! Εχετε τηρησει απολυτα τη γραμμη της κυβερνησαρας σας! Βαρατε και παλαμακια βλεπωντας το ΣΚΑΙ.
    Αλλα φαινεται τι αποβρασματα τις κοινωνιας ειστε…
    »Ο μη αρεστος» ξεκιναει με το απλυτοι αλλα κατα τα αλλα εγω μαζι σας. Επισης τι σε νοιαζει για τους δρομους lockdown εχουμε! Ολα κλειστα ειναι Πεμπτη απογευμα.. Οι δρομοι θα επρεπε να ειναι αδειοι.
    Ο »φτανει οια» που το προσωπο που αναφερει και εχει τοσο κομπλεξ μαλλον θα του χει …. τον ανδρα ή τη γυναικα. Επισης που κολλαει η Ροζα νερα; Το ΚΚΕ εκανε την πορεια σημερα!
    ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ! ΟΤΙ ΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ. Ο ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΝΔΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΙ! Ο ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΝΟΝΟΣ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΜΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΝΗΘΑ Η ΙΚΑΡΙΑ! ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Ή ΘΑ ΔΕΙΡΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΨΟΥΝ
    Μονο προβλημα οι πορειες και ο κουφοντινας!!! Ολα τα υπολοιπα τελεια! Γιατι ειμαστε βεβαια 5!!! μηνες σε συνχες lockdown;
    εε.. οι πορειες θα φταινε και σε αυτο!

  4. Τί λες βρε μπαραμπάκο;»Απλυτοι» οι καθηγητές,»άπλυτοι» οι φοιτητές,»άπλυτοι» οι οικοδόμοι,όλοι «άπλυτοι» είναι εκτός από εσένα;
    Τον Αρτέμη κι εσένα,ποιός σας πλένει,ο…Λιγνάδης;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook