Χανιά | Ξανά οι ίδιοι στο προεδρείο της ΔΕΥΑΧ, παρά το «άκυρο» της Αποκεντρωμένης

χανιά-ξανά-οι-ίδιοι-στο-προεδρείο-της-927420

Εκ νέου συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ, προκάλεσε η ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης διοίκησης για την προηγούμενη συγκρότηση του, από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Συγκεκριμένα, η νέα συγκρότηση του ΔΣ της επιχείρησης σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα γίνει σωστά αυτή τη φορά, με την ίδια σύνθεση που έγινε και στην τότε συνεδρίαση.

Μάλιστα ο κ. Σημανδηράκης σχολίασε πως παρότι η απόφαση δεν ήταν υποχρεωτικά ελεγκτέα, η συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ ελέγχθηκε, αυτεπάγγελτα από την Αποκεντρωμένη και βρέθηκε ότι παρανομούσε ως προς τον αριθμό των μελών που τοποθετήθηκαν από την παράταξη του Δημάρχου, αλλά κατά της ποσόστωσης μεταξύ των δύο φύλων.

Ίδια μέλη με… υπεύθυνη δήλωση!

«Αμφισβητήθηκε μια ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου και έτσι ακυρώθηκε η απόφαση. Αν τα μέλη από την παράταξη του Δημάρχου δηλώνουν ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να αναλάβουν θέση στο διοικητικό συμβούλιο, δεν εισακούγονται; Μάλλον πως εισακουστήκαμε πλέον, καθώς το τεχνικό κομμάτι μετά από συνεννόηση με την Αποκεντρωμένη, προβλέπει τα μέλη να υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση και σήμερα προχωράμε στην εκ νέου τοποθέτηση των ίδιων μελών που προτείναμε. Κάνουμε μια ορθή επανάληψη επί της ουσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Μάλιστα ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι τελικά η δημοτική αρχή δεν θα προσφύγει κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης, καθώς κάτι τέτοιο θα διαρκούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα ήταν επιζήμιο για την ορθή λειτουργία της επιχείρησης, αφήνοντας πίσω όλα τα σοβαρά ζητήματα και τις αποφάσεις που θα καλούνταν να πάρει.

Τελικώς, η νέα (ίδια) σύσταση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ, εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα. Δείτε ΕΔΩ τη σύνθεση του συμβουλίου

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook