Χανιά | Workshops για την υποστήριξη και ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων – Ανοικτή συζήτηση στο ΚΑΜ

χανιά-workshops-για-την-υποστήριξη-και-ανάπτυ-1717593

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει Workshops για την υποστήριξη και ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων στα Χανιά την  Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023, 12.00-14.30, ΚΑΜ- Μεγάλο Αρσενάλι και στο Ηράκλειο την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 12.00-14.30, H2BHUB

Στα Workshops  θα συζητηθούν οι ανάγκες, τα στάδια ανάπτυξης καθώς και διάφορα θέματα για την ίδρυση και ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κρήτης.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, νέους επιχειρηματίες, φοιτητές, ερευνητές και απλούς πολίτες που επιθυμούν να δημιουργήσουν νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία να συμμετέχουν στην διαβούλευση.

Στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης 2021-2027 έχει υιοθετηθεί ο ειδικός στόχος «Ανάπτυξη και ενίσχυση των ικανοτήτων έρευνας και καινοτομίας και αξιοποίηση των προηγμένων τεχνολογιών» που αντιμετωπίζει τις ανάγκες: (α) ενδυνάμωσης του οικοσυστήματος καινοτομίας της Κρήτης μέσω της ενίσχυσης των δεσμών έρευνας- επιχειρηματικότητας, (β) ενίσχυσης της δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων προς την καινοτομία με αύξηση των ιδιωτικών δαπανών Ε&Α και (γ) ανάσχεσης του «brain drain».  

Εντός του 2023 αναμένεται να προκηρυχθεί σχετική δράση που αφορά στην ενίσχυση της εκκόλαψης επιχειρήσεων, υποστήριξη τεχνοβλαστών και παράγωγων επιχειρήσεων και νεοσύστατων επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000€.

Η δράση επιδιώκει να ενισχύσει τα πρώτα στάδια ανάπτυξης και λειτουργίας καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών λαμβάνοντας υπόψη τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές τους. Η ενίσχυση των νέων καινοτόμων επιχειρήσεων αναμένεται να δημιουργήσει σταδιακά δυναμικές επιχειρηματικές μονάδες με υψηλό επίπεδο καινοτομίας. 

Σκοπός των Workshops είναι η ενημέρωση για τη σχετική δράση καθώς και η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, διάγνωση αναγκών και υποβολή προτάσεων για τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών της σχετικής προκήρυξης.

Η δράση υλοποιείται από το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Οικονομίας & Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και ενημέρωση για τη διαδικασία διαβούλευσης ανατρέξτε στη διαδικτυακή Πύλη του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας:  https://ibo.crete.gov.gr/syzitame-gia-tin-ypostirixi-neon-kainotomon-epicheiriseon-workshops-se-chania/ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook