Χανιά | Βρωμόνερα έφεραν μπόχα και δυσωδία στα Παχιανά – Κάτοικοι ζητούν άμεση παρέμβαση | Video+Photos

χανιά-βρωμόνερα-έφεραν-μπόχα-και-δυσω-1426256

Ένα απαλό ρυάκι κυλάει εδώ και τουλάχιστον δύο μέρες έξω ακριβώς από τα σπίτια πολιτών στην οδό Μάρκου Σπανουδάκη, η οποία είναι αδιέξοδο που καταλήγει σε τοίχο βιομηχανικής εγκατάστασης και μέσα από αυτόν τον τοίχο φαίνεται να πηγάζει. Μπορεί να κυλάει απαλά, αλλά ξεκάθαρα αναδύει μια απαίσια μυρωδιά λυμάτων, η οποία απλώνεται στη γειτονιά και έχει αναγκάσει τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, μη αντέχοντας τη δυσωδία, ενώ πάνω από τα νερά έχουν εμφανιστεί και μύγες. Για κάποια από τα σπίτια μάλιστα, τα νερά περνούν ακριβώς έξω από την εξώπορτά τους και οι κάτοικοι αναγκάζονται να τα πατήσουν για να μπουν μέσα.

Τα νερά εμφανίζονται αριστερά πίσω από το τοιχίο

«Τα νερά μυρίζουν βοθρίλα», λέει ηλικιωμένη Χανιώτισσα στο zarpanews.gr. «Εδώ και δύο-τρεις μέρες εμφανίστηκαν, δεν ξέρω αν έχει χαλάσει αποχέτευση στη βιομηχανία δίπλα, αλλά δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας. Μέρα-νύχτα τρέχουνε. Τα πατάμε, είναι στις αυλές μας. Είναι Πάσχα και δεν μπορεί να έρθει ένας άνθρωπος στο σπίτι».

Άλλη κάτοικος αναφέρει ότι η ίδια έχει ενημερώσει τη διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, από την οποία έλαβε την υπόσχεση ότι θα επιλαμβανόταν του περιστατικού:

«Τα νερά είναι η τρίτη μέρα που φεύγουν, πήρα σήμερα τηλέφωνο το υγειονομικό και έκανα επώνυμη καταγγελία αλλά δεν ήρθε κανείς. Τα νερά μυρίζουν πολύ άσχημα, πρέπει να είναι από κάποιο βόθρο μέσα στη βιομηχανική εγκατάσταση και περνάνε ακριβώς έξω από τα σπίτια μας».

Τρίτος κάτοικος επαυξάνει, λέγοντας ότι αναγκάστηκε να κάθεται στο σπίτι του με κλειστές πόρτες και παράθυρα:

«Είναι απαράδεκτη κατάσταση, είναι λύματα και μυρίζουν πολύ άσχημα. Δεν έχει ενδιαφερθεί κανένας. Έχω κλειστά τα παράθυρα δύο μέρες, ακόμα και στον διάδρομο του σπιτιού βρωμάει«.

Το zarpanews.gr βρέθηκε στο σημείο και πράγματι, το ρυάκι που φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω, είναι αυτό που μυρίζει όπως ακριβώς αναφέρουν οι δημότες.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεση παρέμβαση, καθώς πρόκειται για κατοικημένη περιοχή και τα νερά πράγματι μυρίζουν σαν λύματα, πράγμα που δημιουργεί προφανείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Απαιτείται να σταματήσει η διαρροή και να ληφθεί μέριμνα για να μην επαναληφθεί.

Δείτε τι είπαν οι κάτοικοι και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook