Χανιά | Βρήκε σπίτι «Ο άλλος άνθρωπος» – Δωρεάν φαγητό για όλους κάθε Κυριακή στον Ρωσικό Στρατώνα | Video + Photos

χανιά-βρήκε-σπίτι-ο-άλλος-άνθρωπος-8211-1468888

Τον Ρωσικό Στρατώνα παραχώρησε στην κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» ο Δήμος Χανίων, προκειμένου κάθε Κυριακή να διεξάγεται η δράση παρασκευής και διανομής δωρεάν φαγητού σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη, καθώς η δράση έχει ως στόχο την κοινωνικοποίηση αλλά και τον σεβασμό στη ζωή χωρίς διακρίσεις και κατά την οποία μαγειρεύεται φαγητό σε δημόσιους χώρους. Η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε στην Αθήνα το 2011 από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ο Δήμος Χανίων έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά στο αίτημα του «άλλου ανθρώπου» για εύρεση του κατάλληλου χώρου και μετά από αναζήτηση διάφορων σημείων στην πόλη, αποφασίστηκε ως ο Ρωσικός Στρατώνας ως o πιο κατάλληλος. Για την εξέλιξη αυτή, μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

Ο κ. Γιαννακάκης είπε πως  «ο Ρωσικός Στρατώνας την Κυριακή παίρνει άλλη μορφή για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη» ενώ η κ. Ζερβουδάκη επισήμανε πως «είναι σημαντικό οι άνθρωποι μπορούν να καθίσουν και να φάνε σαν κοινότητα».

«Γύρω από το τσικάλι είμαστε όλοι ίσοι»

“Ο Άλλος Άνθρωπος” ξεκίνησε στα Χανιά με την πρωτοβουλία της Χανιώτισσας εργαζόμενης του Νοσοκομείου Χανίων, Μαρίας Μυτιληνάκη, αλλά και 35 περίπου εθελοντών. (Δείτε ΕΔΩ.)

Μιλώντας στο zarpanews.gr η κ. Μυτιλινάκη είπε: «Ο Δήμος Χανίων μας παραχώρησε τον χώρο για να έχουμε τα πράγματά μας, έρχεται ο χειμώνας, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Ευχαριστούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, τον κ. Σημανδηράκη, γιατί μόλις το έμαθε τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα. «Ο άλλος άνθρωπος» είναι μια αυτοδιαχειριζόμενη δράση και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τις τοπικές επιχειρήσεις και τους συνανθρώπους μας που γεμίζουν τα καλάθια. «Ο άλλος άνθρωπος» δεν είναι πολιτικό κόμμα. Σεβασμός στη ζωή χωρίς διακρίσεις. Γύρω από το τσικάλι είμαστε όλοι ίσοι».

Η δράση πραγματοποιείται κάθε Κυριακή, ξεκινά από τις 10 το πρωί και τελειώνει στη 1 και μισή το μεσημέρι. 

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Βρήκε σπίτι «Ο άλλος άνθρωπος» – Δωρεάν φαγητό για όλους κάθε Κυριακή στον Ρωσικό Στρατώνα | Video + Photos

  1. Τα γκράφιτι ειδικά στο ανακαινισμένο αλλά εντελώς παρατημένο από τη δημοτική Αρχή κτήριο του πρώην Ρωσικού Στρατώνα γίνονται κυρίως, τα 4 στα 5, από αλλοδαπούς βάνδαλους γκραφιτάδες που διαμένουν προσωρινά στην πόλη των Χανίων, όχι ως τουρίστες αλλά ως επισκέπτες, πληρώνοντας ένα μικρό ποσό ανά μήνα στους αυτοδιαχειριστές του χώρου όπου κοιμούνται και τρώνε. Όχι δεν είναι ξενοδοχείο ούτε θα επιτρέψουν να γίνει.

    Το πρώτο γκράφιτι μικρό ή μεγάλο που κάνουν ερχόμενοι στην πόλη μας είναι στο κτήριο του πρώην Ρωσικού Στρατώνα, αφού τους δίνουν κατευθύνσεις αυτοί που ξέρουν πως θα είναι βαρύτερο το πλήγμα για την τοπική κοινωνία. Το «Μοντέλο αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι» που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στα Χανιά από το κτήριο αυτό ενημερώνεται πότε κάποιος βάνδαλος γκραφιτάς από την Ευρώπη (συνήθως) ήλθε για προσωρινή διαμονή στην Παλιά Πόλη.

    Έτσι, το πρόβλημα με τα γκράφιτι ειδικά στο κτήριο του πρώην Ρωσικού Στρατώνα δεν πρόκειται να τελειώσει ούτε με την «έξυπνη» λύση της εγκατάστασης από τη δημοτική Αρχή εξωτερικών καμερών ασφαλείας στο κτήριο (βλ. Smart City). Η μοναδική λύση είναι να εκκενωθεί οριστικά ο χώρος όπου διαμένουν προσωρινά οι υπεύθυνοι των βανδαλισμών αυτών. Την εκκένωση πρέπει να υποχρεωθεί να την αποφασίσει ο πραγματικός ιδιοκτήτης του χώρου. Την όλη διαδικασία έχει ήδη οργανώσει με επίσημο τρόπο το «Μοντέλο».

  2. Καμαρώστε όλοι/ες τον επίσημο υποστηριχτή των μεγάλων διαστάσεων γκράφιτι Δήμαρχο Χανίων, να χαμογελά περήφανος με τα βρωμερά γκράφιτι πίσω από την πλάτη του.
    Είναι αυτός που αρνείται επιμόνως να υποστηρίξει το εθελοντικής βάσης «Μοντέλο αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι» που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία εδώ και χρόνια στα Χανιά.
    Αντί αυτού, η νυν Δημοτική Αρχή εγκαθιστά εξωτερικές κάμερες ασφαλείας σε δημοτικά κτήρια και Μνημεία υποτίθεται για την προστασία από τα γκράφιτι (π.χ. θέατρο «Δ. Βλησίδης», Φάρος Χανίων στο Ενετικό λιμάνι, Σχολεία κ.α.).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook