Χανιά | Βρήκαν τον «ζωγράφο» του Φάρου – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

χανιά-βρήκαν-τον-ζωγράφο-του-φάρου-8211-1331926

Έπειτα από έρευνες που διήρκεσαν εβδομάδες και περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων,  εξονυχιστική διερεύνηση υλικού από κάμερες ασφαλείας στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, το Λιμενικό εντόπισε τον δράστη του βανδαλισμού με τη δημιουργία γκράφιτι στον Φάρο, που είχε συμβεί στα μέσα Οκτωβρίου (ΕΔΩ).

Μάλιστα, οι αρχές είχαν ήδη φτάσει στα ίχνη του στα τέλη Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ενήλικα αλλοδαπό, που διαμένει προσωρινά στα Χανιά. Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του και ότι δεν φανταζόταν πως θα προκαλούσε τέτοιο αντίκτυπο.

Παρόλα αυτά σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία αναφέρονται τα αδικήματα της φθοράς δημόσιας περιουσίας και της διάρρηξης, καθώς ο Φάρος έχει και εξωτερική πόρτα που αποκλείει την είσοδο.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα και αναμένεται να λάβει τακτική δικάσιμο.

zarpanews.gr

9 thoughts on “Χανιά | Βρήκαν τον «ζωγράφο» του Φάρου – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

  1. Όντως δεν φανταζωταν τον αντίκτυπο τι γελοία σκέψη, πλην όμως αυτού ειναι και οι ντόπιοι οι οποίοι δεν εξαιρουντε γελοιωδώς! Πολλές φορές ντρέπομαι που σε διάφορα μνημεία τις πόλης υπάρχουν & αναρωτιέμαι τι λαός είμαστε ακόμη & αν προέρχεται από νεαρές ηληκιες! Την ηληθια κουλτούρα την οποία είναι πηγή εσόδων και πολλές φορές για τους ίδιους τους γραφίστας. Εγώ θα πρότεινα οι ίδιοι να πληρώνουν τα χημικά αποκατάστασης αλλά και οι ίδιοι να τα σβήνουν όταν ξέρουμε ποιος το έκανε. Η ποινή είτε φυλάκιση δεν αξίζει πιστεύω! Εγώ είμαι υπέρ καμερών ιδιος ζώνη φάρου για χρήση και μόνο βανδαλισμων αλλά & σε πολλά άλλα σημεία ιστορικής η πολιτιστικής σημασίας & ας αφήσουμε λίγο τα προσωπικά δεδομένα στην άκρη κάποιες φορές η χρήση ειναι σωτηρία & για άλλους λόγους.

  2. Καρότο και μαστίγιο και διοικητική απέλαση, εφ’οσον πληρώσει το εισιτήριο της επιστροφής με μεροκάματα στην Αγιά και τις εργατοώρες να σβήνουνε το γραφίτη! Τι πα να πει προσωρινή διαμονή; Εγω ανε το κάνα στο χωριό του θα μει’χανε λιντσάρει, μπορεί και να μει’χανε πετροβολήσει δημοσίως! Απο που τραβάει η σκούφια του αυτού του καλιτεχνη;

  3. Το “Μοντέλο αντιμετώπισης του προβλήματος των γκράφιτι” είχε ήδη εντοπίσει στις αρχές Οκτώβρη την έλευση στα Χανιά του άγνωστου τότε γκραφιτά COZY, μερικές ημέρες πριν το γκράφιτι στο Φάρο των Χανίων στις 16 Οκτώβρη. Μετά από αυτό το απαράδεκτο συμβάν, στην κυριολεξία “έκαψε φλάντζα” προκειμένου για την άμεση ταυτοποίηση του COZY που ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτούσε συνεργασίες και πρόσκαιρους συμβιβασμούς. Λόγω της ανυπαρξίας πλέον ενεργών Χανιωτών γκραφιτάδων η εφαρμογή του “Μοντέλου” επικεντρώθηκε αποκλειστικά και μόνο επάνω στον COZY. Χαιρετίζεται με ιδιαίτερη ικανοποίηση η σημερινή ανακοίνωση από τις Αρχές για την ταυτοποίηση του προσωρινά διαμένοντος στα Χανιά ενήλικου αλλοδαπού γκραφιτά COZY. “Τέλος καλό” λοιπόν αλλά όχι “όλα καλά” ακόμη…

  4. Η ανοχή στον βανδαλισμό μνημείων είναι ανοχή στον βανδαλισμό της μνήμης και του πολιτισμού. Ας μη δείξουμε ανοχή σε συμπεριφορές που επιχειρούν να επιβάλλουν τον σκοταδισμό στη χώρα μας.

  5. Χαιρετίζουμε την αποκάλυψη του ενόχου!!!
    Μόνο που το θέμα είναι μείζον. Σε κάθε γωνιά της χώρας μουτζουρώνουν ότι βρουν, άνευ εξαιρέσεων. Δεν υπάρχουν γι’ αυτούς τους » καλλιτέχνες» ούτε μνημεία, ούτε ιδιοτιμές περιουσίες, ούτε φανάρια, ούτε ταμπέλες ρύθμισης της κυκλοφορίας.
    Σε κάθε περίπτωση παραδειγματική τιμωρία. Η αδιαφορία και η ατιμωρησία οδηγούν σ’ αυτό το αίσχος που προσβάλει την αισθητική και την μνήμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook