Χανιά | Βρήκαν την… υγειά τους οι γαϊδουρίστας με τον Ποδηλατόδρομο της Πειραιώς – Ουρές τα παρκαρισμένα | Photos

χανιά-βρήκαν-την-υγειά-τους-οι-γαϊδο-914731

Εξοργιστική έχει γίνει πλέον η κατάσταση με τα παρανόμως παρκαρισμένα αμάξια στον ποδηλατόδρομο της οδού Πειριαώς.

Ένα έργο, σημείο αναφοράς για τα Χανιά, που υποτίθεται, ότι θα βοηθούσε στην ασφαλή κυκλοφορία με ποδήλατα, αλλά και στην κίνηση πεζών, που δυστυχώς όμως όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr μάλλον δημιούργησε τελικά νέες θέσεις παράνομου πάρκινγκ.

Όπως μας κατήγγειλε αναγνώστης, κάθε βράδυ οι γαϊδουρίστας κάνουν «πάρτι» στην οδό Πειραιώς, με αποτέλεσμα όσοι κινούνται με ποδήλατο, είτε να σκέφτονται άλλο μέσο μετακίνησης, είτε να κυκλοφορούν με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας. Το ίδιο και με τους πεζούς, που αναγκάζονται να κυκλοφορούν καταμεσής του δρόμου, κάνοντας το σταυρό τους μην τους «κόψει» κανά διερχόμενο αυτοκίνητο.

Πραγματικά οι ατελείωτες ουρές των παράνομα παρκαρισμένων οχημάτων και η παράνομη συνήθεια γεννούν εύλογα το ερώτημα… Τι κάνουν οι Αρχές; Μήπως κι αυτοί έχουν τελικά σηκώσει… ψηλά τα χέρια, «παραδομένοι» στο έλεος των ασυνείδητων οδηγών, που προκειμένου να μην περπατήσουν λίγα μέτρα παραπάνω ή να σταθμεύουν έξω ακριβώς από το σπίτι τους, παρατάνε το αμάξι τους όπου βρούνε, χωρίς να σκέπτονται τις συνέπειες ή τις ανάγκες των συνανθρώπων τους.

Έχει «μαλλιάσει» η γλώσσα μας να λέμε για θέματα παιδείας, ανατροφής και παραδείγματα συμπεριφοράς των «γαιδουρίστας» στα παιδιά κλπ, σε σημείο που κινδυνεύουμε να γίνουμε πιο γραφικοί κι από το Παλιό Λιμάνι! Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;

Μήπως τελικά θα πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες τους και να ενδιαφερθούμε λίγο περισσότερο για εικόνα της πόλης και τη ζωή των ανθρώπων της; Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει και η βούληση να αλλάξουν κάποια πράγματα στα Χανιά.

Γιατί αν δεν υπάρχει καλό θα είναι να μην «δουλευόμαστε» μεταξύ μας ότι φτιάξαμε ποδηλατόδρομο στα Χανιά… Γιατί όπως φαίνεται το μόνο που προσφέρει αυτό το μεγαλόπνοο έργο, είναι επιπλέον θέσεις στάθμευσης και τίποτα άλλο.

Άραγε «είν’ στραβός ο… ποδηλατόδρομος ή στραβά… ποδηλατοδρομούμε»;

zarpanews.gr

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook