Χανιά | Βρέθηκε προσωρινή λύση για τη λειτουργία του ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Κισσάμου | Photos

χανιά-βρέθηκε-προσωρινή-λύση-για-τη-λε-962738

Στα κτίρια γυμνασίων του Δήμου Κισσάμου, θα στεγαστούν προσωρινά, οι μαθητές του ΕΠΑΛ και ΓΕΛ Κισσάμου, που λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων των σχολείων τους, μετά τον πρόσφατο σεισμό, διέκοψαν τα μαθήματά τους, τα οποία αρχίζουν ξανά αύριο Πέμπτη.

Συγκεκριμένα όπως αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, εκπαιδευτικών, μαθητών και του συλλόγου γονέων των σχολείων, το ΓΕΛ θα φιλοξενηθεί στο 2ο γυμνάσιο και τα θεωρητικά μαθήματα του ΕΠΑΛ στο 1ο  γυμνάσιο.

Αντίστοιχα τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ θα στεγαστούν προσωρινά στον Ταυρωνίτη. Η λειτουργία των γυμνασίων, θα παραμείνει ως έχει, το πρωί, ενώ τα λύκεια θα λειτουργήσουν στο απογευματινό ωράριο.Παράλληλα θα ξεκινήσουν άμεσα ενέργειες για την επιστράτευση προκατασκευασμένων αιθουσών,  προκείμενου μετά τα Χριστούγεννα, τα σχολεία να επανέλθουν στο πρωινό ωράριο.Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει επικοινωνία με το ΚΤΕΛ, καθώς αναμένεται ότι τις απογευματινές ώρες θα προκύψει θέμα με την μετακίνηση των μαθητών.

Επίσης, θέμα έχει προκύψει και με τα ωράρια των εκπαιδευτικών που στις περισσότερες περιπτώσεις κάνουν μάθημα και σε άλλα σχολεία, με συνέπεια τουλάχιστον μέχρι να λυθεί το ζήτημα να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα και πρωινές και απογευματινές ώρες.

Για τους δε αναπληρωτές πρέπει να βρεθεί λύση καθώς δεν προβλέπεται ωράριο διδασκαλίες το απόγευμα.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί έθεσαν και το θέμα της ύπαρξης ευθυνών, αφού όπως ειπώθηκε η κατάσταση των κτιρίων ήταν γνωστή σε όλους εδώ και χρόνια.

Αύριο Πέμπτη επίσης θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο παιδείας όπου θα συζητηθούν όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Στέλιος Ζερβάκης:

«Μετά την πραγματοποίηση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 4-12-2019 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αφορούσε τη λειτουργία των ΓΕΛ Κισσάμου και ΕΠΑΛ Κισσάμου, αποφασίστηκε η προσωρινή μεταστέγαση τους για το μεν ΓΕΛ στους χώρους του 2ου Γυμνασίου Κισσάμου, για το δε ΕΠΑΛ στους χώρους του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου.

Για το ΓΕΛ και ΕΠΑΛ αποφασίστηκε η απογευματινή τους λειτουργία έως τηνεξεύρεση μόνιμης λύσης για την επαναφορά τους σε πρωινό ωράριο.

Επιπροσθέτως για το ΕΠΑΛ Κισσάμου και τη διδασκαλία των εργαστηριακών μαθημάτων θα χρησιμοποιούνται οι εργαστηριακοί χώροι του Εσπερινού ΕΠΑΛ Πλατανιά.

Ως εκ τούτου από αύριο 5-12-2019 προβλέπεται κανονική λειτουργία όλων των σχολείων.Στο απογευματινό ωράριο προβλέπεται έναρξη 14.00 και λήξη 19.40»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook