Χανιά | Βόλτα μετ’ εμποδίων στη Νέα Χώρα – «Από που περνάνε;» | Photos

χανιά-βόλτα-μετ-εμποδίων-στη-νέα-χώρ-943308

Σε καθημερινή δοκιμασία για τους πεζούς η ασφαλής διάβαση στα Χανιά, καθώς τα εμπόδια στους δρόμους της πόλης καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Πολλά από αυτά τα συναντάμε στη Νέα Χώρα, όπου οι «γαιδουρίστας» πραγματικά καθ’ όλο το 24ωρο κάνουν… πάρτι, δικαιώνοντας επάξια τον τίτλο τους.

Ένα από τα πολλά παραδείγματα της γαϊδουριάς κάποιων συμπολιτών μας συναντά κανείς στην οδό Μελετίου Πηγά, από όπου και οι σαββατιάτικες φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr, όπου φαίνεται ο… διακοσμητικός χαρακτήρας των πεζοδρομίων. 

Μία οικογένεια με το παιδάκι τους στο καροτσάκι αποφάσισε με σύμμαχο τον καλό καιρό να κάνει έναν κοντινό περίπατο, για να πάρει λίγο φρέσκο αέρα. Είπε λοιπόν να περπατήσει από το πεζοδρόμιο, το οποίο, αν και δεν ειναι τόσο πλατύ, προσφέρει στους πεζούς μια σχετική ασφάλεια. Φαίνεται όμως πως λογάριασε χωρίς τον… γαϊδουρίστα, ο οποίος πότε με το παρκαρισμένο του αυτοκίνητο, πότε με το πεταμένο… στρώμα στο δρόμο, καθιστούσε την κίνηση με το καροτσάκι αδύνατη. Αφού για να συνεχίσει την πορεία του, θα πρέπει να ρισκάρει με το μωρό, να βγει στο δρόμο με κίνδυνο να τον «πατήσει» κάποιο διερχόμενο όχημα. Φανταστείτε δε, αν πρόκειται και για κάποιο άτομο με προβλήματα κινητικά ή όρασης!

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα του αναγνώστη του zarpanews.gr «από που περνάνε;», που αφού είδε και απόειδε ανέβαλλε μάλλον τη βόλτα του για άλλη φορά.

Ίσως τότε να’ χει περισσότερη τύχη… Θα πρέπει όμως να αλλάξουν πολλά στην πόλη για να μπορούν οι Χανιώτες να μπορούν να κάνουν απλά τα… αυτονόητα, χωρίς να αγανακτούν και να απελπίζονται! Όπως πχ μια απλή βόλτα στη γειτονιά τους.

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Βόλτα μετ’ εμποδίων στη Νέα Χώρα – «Από που περνάνε;» | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook