Χανιά | Βολές της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κανδάνου – Σελίνου κατά της Δημοτικής Αρχής

χανιά-βολές-της-λαϊκής-συσπείρωσης-το-993952

Νέα διαμαρτυρία από την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Κανδάνου- Σελίνου, αναφορικά με την συνεδρίαση δια περιφοράς του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η συνεδρίαση της Τρίτης περιλαμβάνει και ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά την επέκταση της λατομικής ζώνης.

Η ανακοίνωση:

Η πανδημία του κορονοϊου και οι απανωτές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης φαίνεται ότι άφησαν κακά κουσούρια και έδωσαν εφόδια στην δημοτική αρχή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ενεργούν κατά το δοκούν.

Αποφασίζουν λοιπόν, παρά την επανειλημμένα εκφρασμένη θέση μας για την αναγκαιότητα να πραγματοποιούνται δια ζώσης τα συμβούλια σε ενδεδειγμένο χώρο, τη δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 30 Ιούνη. Το πρώτο μάλιστα θέμα κρίνεται απολύτως σοβαρό, καθώς αφορά τις εξελίξεις σχετικά με την επέκταση της ζώνης δραστηριότητας του λατομείου. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει το λαό της περιοχής και στο παρελθόν. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα μεγάλη μερίδα του λαού διατρανώνει την αντίθεση της στην επικείμενη επέκταση της ζώνης δραστηριότητας του συλλέγοντας υπογραφές. Στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή κρίνοντας πως  το Δημοτικό Συμβούλιο-έστω και καθυστερημένα – οφείλει εμπράκτως να κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να «περάσει κάτω από το χαλί» ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, καταργώντας  τη δυνατότητα να εκφραστούν τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης  καλούμε τη δημοτική αρχή να καλέσει σε δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. ώστε αυτό να απαιτήσει:

1)Να ανακληθεί η από 6/5/2020 απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Κρήτης (Αρ. Απόφασης 45/2020 και να ξανασυζητηθεί (στο Περιφερειακό Συµβούλιο) όσο αναφορά την λατοµική περιοχή Καντάνου

2) Να καταργηθεί η λατοµική περιοχή Καντάνου των 347,893 στρ. και να τροποποιηθεί – περιορισθεί αυστηρά στα 59,598 στρ..

Απαιτούμε να εξασφαλιστεί συνολικά η λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου σε κατάλληλο χώρο, με κατάλληλες υποδομές δια ζώσης.

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καντάνου-Σελίνου:

Γεωργιλάκης Γιώργος

Λιτσαρδάκης Νίκος

Μαράκης  Βαρδής

Παπαδάκη Χαριτίνη

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook