Χανιά | Βολές Σταθάκη σε Μυλωνάκη για την αδελφοποίηση της Κισσάμου με τα Κύθηρα – «Για το “Θεαθήναι” ή με ουσία;»

χανιά-βολές-σταθάκη-σε-μυλωνάκη-για-τη-1557156

Την έντονη δυσαρέσκειά του για όσα συνέβησαν από την Δημοτική αρχή της Κισσάμου κατά την τελετή αδελφοποίησης με τον δήμο Κυθήρων (δείτε ΕΔΩ), εκφράζει ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης.

Ο κύριος Σταθάκης, σε επιστολή του, αναφέρει πως το γεγονός υποβαθμίστηκε με τον τρόπο που έγινε, καθώς δεν υπήρξε συγκοινωνία από τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα προκειμένου, να έρθουν στην τελετή και κάτοικοι από τα νησίά, όπως αντίστοιχα είχε γίνει στο πρώτο μέρος της αδελφοποίησης στο νησί των Αντικυθήρων, όταν εκεί μπόρεσε να μεταβεί πολυπληθής αποστολή από την Κίσσαμο.

Παράλληλα, σημειώνει πως ο Δήμαρχος Κισσάμου δεν αξιοποίησε την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη στην περιοχή ώστε να συζητηθούν έργα που άπτονται της αρμοδιότητάς της.

Αναλυτικά ο κύριος Σταθάκης αναφέρει:

Την περασμένη Δευτέρα 12 του μηνός ζήσαμε στην Κίσσαμο δυο γεγονότα. Το πρώτο ήταν ο εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της πόλης της Κισσάμου, o οποίος εορτασμός είχε την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Μενδώνη, προσκεκλημένη της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Ταυτόχρονα θεωρήθηκε σωστό από τον δήμαρχο Κισσάμου να «εμπλέξει» στο ίδιο γεγονός, το δεύτερο μέρος της αδελφοποίησης με τον δήμο Κυθήρων. Ο λόγος ήταν να «εκμεταλλευτούν» τον εορτασμό, για να δείξουν και να πούνε πόσο πετυχημένη εκδήλωση ήταν και γι αυτό κάλεσαν και ένα πλήθος επίσημων εκτός δήμου.

Με αυτό τον τρόπο έγινε υποβάθμιση του γεγονότος της αδελφοποίησης, διότι έγινε σε χρόνο που δεν είχε θαλάσσια συγκοινωνία η πόλη μας με τον δήμο Κυθήρων, ώστε να μπορούν να παρευρεθούν (όπως αρμόζει), πλήθος κόσμου και από τον «αδερφό» δήμο.

Υπόψιν ότι το πρώτο μέρος έγινε πριν ενάμιση χρόνο, περίπου, στα Αντικύθηρα και είχαμε συμμετάσχει πολυπληθής αντιπροσωπεία κισσαμιτών.

Άφησαν, (με ευθύνη του δήμου Κισσάμου), να περάσει τόσο χρονικό διάστημα αναιτιολόγητα και προσπάθησαν βεβιασμένα να το κάνουν σε λάθος χρονική στιγμή. Αποτέλεσμα: α) είχαμε δυστυχώς μόνο την παρουσία του κ. Δημάρχου Κυθήρων (με δυο εκπροσώπους του δήμου του) και β) ένα μισοάδειο (ή μισογεμάτο), Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο, δίχως την παρουσία των όποιων εκ μακρόθεν επίσημων καλεσμένων του κ. Δημάρχου Κισσάμου, αλλά και δυστυχώς την απουσία (επειδή δεν προσκλήθηκαν), των εκπροσώπων υπηρεσιών και φορέων του δήμου μας (ακόμα και για τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου μας ήταν «αυστηρώς προσωπική» η πρόσκληση). Το μόνο θετικό σε όλη αυτήν την εκδήλωση, (το οποίο τονίστηκε από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους ομιλητές και ακροατές) ήταν η ομιλία του κ. Δημάρχου Κυθήρων, που έδωσε ένα τόνο και ένα νόημα ουσίας για τις διαχρονικές εκ της αρχαιότητας σχέσεις των πολιτών των δυο δήμων και όχι μόνο.

Τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο του.

Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος Κισσάμου πέρα από το «Θεαθήναι», που ήθελε να εκμεταλλευτεί για λόγους προβολής, δεν εκμεταλλεύτηκε στην ουσία, τουλάχιστον, την παρουσία της κα Υπουργού για να της καταθέσει προτάσεις έργων για τον τομέα ευθύνης της (έστω για το «Θεαθήναι»).

Δεν ακούσαμε κανένα ζήτημα ή αίτημα στην ομιλία του, ούτε στο δημαρχείο, ούτε στο γεύμα. Ούτε για το Μουσείο Μουσικών, ούτε για αρχαιολογικά έργα στην πόλη της Κισσάμου, στην Πολυρρήνια, στην αρχαία Φαλάσαρνα.

Ευτυχώς που έγινε αναφορά από τον βουλευτή κ. Διγαλάκη τουλάχιστον για την αναγκαιότητά χρηματοδότησης (της υπάρχουσας μελέτης της κα Χατζηδάκης Ελπίδας), για την αρχαία Φαλάσαρνα. Δυστυχώς κάποιοι, όσο και να τους βοηθούν και υποστηρίζουν άλλοι, δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και του θεσμού που υπηρετούν.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook