Χανιά | ΒΟΑΚ και έργα υποδομών στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

χανιά-βοακ-και-έργα-υποδομών-στο-επίκε-993349

Σύσκεψη με θέμα το νέο ΒΟΑΚ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό την προεδρία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η σύσκεψη, στην οποία οποία συμμετείχαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, ο Δημάρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο Δημάρχος Κισάμου, κ. Γιώργος Μυλωνάκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Συμβούλος Κισάμου, κ. Νεκτάριος Κουμάκης, είχε ως κύριο αντικείμενο το σχεδιαζόμενο νέο σύγχρονο ΒΟΑΚ, όπου – σε συνέχεια σειράς εγγράφων και παρεμβάσεων των παρόντων αυτοδιοικητικών – παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι θέσεις και τα επιχειρήματα για την αναγκαιότητα μελέτης και κατασκευής κλειστού αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Χανιά – Πλατανιάς – Κίσαμος. Επιπλέον, συζητήθηκε και η ολοκλήρωση και υλοποίηση της υπό μελέτη Παράκαμψης Κισάμου και η επέκτασή της έως το Λιμένα Καβονησίου.Επίσης, συζητήθηκαν τα θέματα των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων αποκατάστασης κατολισθήσεων στην υφιστάμενη υποδομή του ΒΟΑΚ. Πέρα από την εν εξελίξει συμβασιοποίηση του έργου για Μαυρομούστακο και Μεγάλα Χωράφια, σχετικά έργα αφορούν θέσεις στο τμήμα Σούδα – Καλύβες, στο τμήμα Σταλός – Γαλατάς και κοντά στα Νοπήγεια. Ακόμα έγινε αναφορά στα έργα οδικής ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές και στο τμήμα Σούδα – Καλύβες.

Τέλος έγινε συζήτηση για θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΟΤΑ για την υλοποίηση μελετών και έργων στα πλαίσια του υφιστάμενου νομικού πλαισίου (Ν.4412/2016) και για προτάσεις τροποποίησής του. Συζητήθηκε επίσης η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, κυρίως τεχνικών και υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις στον Υπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε να τις εξετάσει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook