Χανιά | Βγαίνει μπροστά ο Σύλλογος Γονέων για την σχολική γιορτή του δημοτικού… Στην σκιά της καταγγελίας σε βάρος του διευθυντή για βιαιοπραγία

χανιά-βγαίνει-μπροστά-ο-σύλλογος-γονέ-1463748
Φωτογραφία αρχείου

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ακόμα και χωρίς θεατρικά δρώμενα, θα διεξαχθεί η καλοκαιρινή γιορτή στο δημοτικό σχολείο του Ακρωτηρίου που έχει αναστατωθεί τις τελευταίες μέρες μετά την καταγγελία γονέων παιδιού β’ τάξης δημοτικού που οδήγησε στην σύλληψη του διευθυντή (ΕΔΩ)

Ο σύλλογος διδασκόντων μετά το συμβάν προχώρησε σε άμεση ακύρωση της γιορτής για τη λήξη του σχολικού έτους ενώ σε δεύτερη φάση προτάθηκε η γιορτή να γίνει εντός σχολικού ωραρίου και χωρίς παρουσία γονέων.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο σύλλογος γονέων σε επιστολή του στο zarpanews.gr σε ευρύτατη γενική συνέλευση αποφασίστηκε η γιορτή να γίνει κανονικά στον αύλειο χώρο του σχολείου, την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα, με πολλά κεράσματα και πλούσια δώρα από χορηγούς!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θέλουμε να τονίσουμε ότι δύο χρόνια τώρα θεωρούμε πως η σχέση και συνεργασία μεταξύ Γονέων και Εκπαιδευτικών είναι άψογη, παρά τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών ή άλλων υποδομών στο σχολείο.

Παρ’ όλα αυτά, οι γονείς ενός μαθητή έκαναν καταγγελία εις βάρος του διευθυντή του σχολείου για ανάρμοστη συμπεριφορά και βιαιοπραγία στο τέκνο τους.

Αμέσως μετά, ξεκίνησαν αρνητικά σχόλια και για τις δύο μεριές του γεγονότος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε site της πόλης.

Αναρτήθηκαν σχόλια από ανθρώπους οι οποίοι ΔΕΝ ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Μάλιστα κάποιος από αυτούς υπογράφει (!) ως… «Γονείς του σχολείου» .

Παράλληλα το ΔΣ των Eκπαιδευτικών προέβη σε επίσημη ανακοίνωση, δηλώνοντας ότι ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί η σχολική γιορτή που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την επόμενη ημέρα 08 Ιουνίου, για να συμπαρασταθούν προς τον κ. Διευθυντή αλλά και για να καταδικάσουν το γεγονός…

Το ΔΣ Γονέων του σχολείου συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση με τους γονείς, για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για το συμβάν, αλλά και την ματαίωση από τη μεριά των εκπαιδευτικών της συμμετοχής των γονέων στη γιορτή.

Ακολούθησε συνάντηση μέρους του ΔΣ και γονέων με τους εκπαιδευτικούς, με κύριο αίτημα να γίνει η γιορτή απόγευμα όπως ετοιμαζόταν τόσες μέρες και όχι όπως αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή το πρωί ΑΠΟΥΣΙΑ γονέων.

Δυστυχώς οι εκπαιδευτικοί παρ’ όλες τις εκκλήσεις και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων για να συμμετάσχουν και αυτοί στη γιορτή ήταν αρνητικοί.

Το ΔΣ ανακοινώνει επίσημα ότι:

• Καταδικάζει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μορφή βίας σωματική – λεκτική στο χώρο του σχολείου από οποιονδήποτε. (εκπαιδευτικούς – μαθητές – λοιπό προσωπικό – γονείς/κηδεμόνες)

• ΔΕΝ έχει καμία απολύτως σχέση με ότι έχει αναρτηθεί σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό μέσο και καταδικάζει όσα προσβάλουν εμπλεκόμενους στο συμβάν και μάλιστα ανυπόγραφα.

Δεν είμαστε δικαστές να κρίνουμε, για το συμβάν έχει επιληφθεί πλέον η δικαιοσύνη οπότε, το ΔΣ Γονέων επιφυλάσσεται.

Συμμεριζόμαστε τους εκπαιδευτικούς, όμως το συμβάν διερευνάται και το σωστό θα ήταν να διαχωριστεί από τη γιορτή που τόσο περιμέναμε γονείς/κηδεμόνες και μαθητές.

Θεωρούμε μη αποδεκτή την απόφαση τους να μη γίνει η γιορτή ακόμα και διαφορετική ημέρα και πιστεύουμε ότι με την απόφασή τους αδικούν τους γονείς κ κυρίως τους μαθητές που ένα μήνα τώρα προετοιμάζονται και περιμένουν πως και πως να την παρουσιάσουν στους δικούς τους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς για όλη την ομαλή και άψογη συνεργασία που είχαμε όλη αυτή τη σχολική χρονιά. Θεωρούμε όμως άδικη την απόφασή τους να γίνει η γιορτή κεκλεισμένων των θυρών την Τρίτη. Θα είναι πολύ άσχημο να γίνεται η γιορτή και οι γονείς να την παρακολουθούν πίσω από τα κάγκελα.

Σαν σύλλογος αποφασίσαμε ότι όλα τα παιδιά του σχολείου δικαιούνται να περάσουν καλά και να κλείσει η σχολική χρονιά με χαμόγελο στα πρόσωπά τους. Γι αυτό το λόγο θα πραγματοποιήσουμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 15/06/22 και ώρα 20:00 τη γιορτή που είχαμε ετοιμάσει στο χώρο του σχολείου, δυστυχώς χωρίς τα θεατρικά των παιδιών μας, αλλά τουλάχιστον θα περάσουν καλά και θα δώσουμε και στα παιδιά της Στ ‘ τάξης, τα αναμνηστικά δωράκια τους»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook