Χανιά | Varcities: Horizon 2020 – Το διαδραστικό εργαστήριο του έργου στο ΚΑΜ | Photos

χανιά-varcities-horizon-2020-το-διαδραστικό-εργαστήρι-1564083

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων τοπικών φορέων, που ασχολούνται με θέματα πολιτισμού, αθλητισμού, υγείας, πρόνοιας, παιδείας, περιβάλλοντος κ.α., πραγματοποιήθηκε το 4ο διαδραστικό εργαστήριο του έργου «Varcities, Horizon 2020», στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.-Μεγάλο Αρσενάλι), τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022.

Στην έναρξη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Χανίων, Τάσος Αλόγλου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε την τεράστια σημασία του συμμετοχικού σχεδιασμού με τη συνδρομή πολιτών, τοπικών φορέων και ομάδων. Επίσης, ο κ. Αλόγλου αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης σε καινοτόμες δράσεις.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν σύντομες παρουσιάσεις των δύο έργων/δράσεων, που θα υλοποιηθούν για την πόλη των Χανίων: κατασκευή ενός καινοτόμου Κινητού Αστικού Καθιστικού Χώρου (MULαR) και αναβάθμιση των Κοινόχρηστων Δημοτικών Ποδηλάτων με την ενσωμάτωση αισθητήρων, που θα μετρούν περιβαλλοντικά δεδομένα και επιπλέον, της πλατφόρμας Health&Well-being και του Παιχνιδιού GoNature από εκπροσώπους του Δήμου Χανίων, του Πολυτεχνείου Κρήτης και της εταιρίας Cyclopolis.

Ακολούθησαν παράλληλες δράσεις επιτόπιας συζήτησης και αλληλεπίδρασης με τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εξέλιξη των έργων/δράσεων, που θα υλοποιηθούν στα Χανιά και να εκφράσουν τις απόψεις τους μέσα από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων στα ειδικά διαμορφωμένα stand: MULαR Έκθεση σχεδίων, Αισθητήρες Ποδηλάτων, Πλατφόρμα Health & Well-Being, Go Nature Game Experience.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο Varcities στην ιστοσελίδα www.varcities.eu ή με αποστολή email στο [email protected].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook