Βάμβουκας: Όταν κατεδαφίζουμε να το κάνουμε με σύνεση! Ποιες κατεδαφίσεις δεν έπρεπε να γίνουν

βάμβουκας-όταν-κατεδαφίζουμε-να-το-κά-781292

Σε δήλωση του ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, αφού είπε πως η σημερινή κατεδάφιση στην  οδό Σήφακα αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας για τον ευπρεπισμό της πόλης, δεν παρέλειψε να σχολιάσει και παλαιότερες κατεδαφίσεις σημειώνοντας με νόημα πως «η πόλη στο παρελθόν έχει χάσει πολύτιμα δείγματα νεώτερης αρχιτεκτονική όπως η ΑΒΕΑ με το ζωντανό εργοστάσιο που χωρίς καμία σκέψη κατεδαφίστηκε με ευθύνη πολλών τότε, όπως και το λιμενικό περίπτερο, αλλά και άλλα κτίσματα».

Ο δήμαρχος Χανίων τόνισε πως πρέπει να φροντίζουμε να διατηρούμε την μνήμη της πόλης και όταν κατεδαφίζουμε πρέπει να το κάνουμε με σύνεση.Ο κ. Βάμβουκας αναφορικά με τις σημερινές κατεδαφίσεις είπε πως η γειτονιά στα «Μαχαιράδικα» ήταν μια γειτονιά που φιλοξένησε μια παραδοσιακή τέχνη, τονίζοντας πως εδώ υπάρχουν θύμησες που δεν πρέπει να εξαφανίσουμε ακριβώς για να αποτυπώνονται όλες οι περίοδοι που έχει ζήσει η πόλη με την πανάρχαια ιστορία της.Από την πλευρά του ο πρώην προϊστάμενος της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Μιχάλης Ανδριανάκης είπε πως η προσπάθεια για την ανάδειξη των Βυζαντινού τείχους ενός από τα σημαντικότερα της χώρας φθάνει σήμερα σε ένα αίσιο τέλος.

zarpanews.gr

One thought on “Βάμβουκας: Όταν κατεδαφίζουμε να το κάνουμε με σύνεση! Ποιες κατεδαφίσεις δεν έπρεπε να γίνουν

  1. Ποιο «Λιμενικο περιπτερο»;;;;Κεινη η ΜΠΟΥΡΔΑ που ηταν κολημμενη διπλα στο Γιαλι Τζαμισι και πουλαγε το καλοκαιρι κεσεδακια για το γιαουρτι;;;;Εισαι σοβαρος;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Μηπως να αφηναμε και το «Ξενια» που ητανε ιδια πολυτατοικια της ΕΣΣΔ;;;;;Ασε μας ρε φιλε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook