Χανιά | Τριτοκοσμικές εικόνες εν έτει 2019 στη Σούδα – Νερά και μπόχα μπαίνουν στα σπίτια | Photos

χανιά-τριτοκοσμικές-εικόνες-εν-έτει-2019-911813

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι κάτοικοι περιοχής της Άνω Σούδας, που εδώ και σχεδόν δύο 10τίες ζούνε ένα μαρτύριο, στο οποίο όπως φαίνεται μέχρι σήμερα, δεν κατάφερε να δώσει λύσεις.

Η απαράδεκτη κατάσταση όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του zarpanews.gr υπάρχει σύμφωνα με καταγγελίες από το 2001, όταν είχε ανοιχτεί ο δρόμος στην περιοχή, που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την Πλατεία και το λιμάνι της Σούδας και όχι στα… κατσάβραχα κάποιου απομονωμένου χωριού του Νομού.

Συγκεκριμένα μια φορά το μήνα τουλάχιστον, σπάει ο σωλήνας που έρχεται νερό στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής, με αποτέλεσμα τα νερά να πλημμυρίζουν τις οικίες και όποτε βρέχει τα νερά μπαίνουν στις αυλές. Από τη ΔΕΥΑΧ έρχονται και φτιάχνουν τις σωληνώσεις. αλλά λίγα 24ωρα αργότερα, ξανά μανά τα ίδια…

Κάποιοι κάτοικοι μάλιστα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια, να σταματήσουν την εισροή των υδάτων, γκρέμισαν ακόμη και τοιχίο του σπιτιού τους, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Η κατάσταση θυμίζει… Γιοφύρι της Άρτας, καθώς μετά από αλλεπάλληλες ενημερώσεις  σε ΔΕΥΑΧ, αλλά και αιτήματα με πρωτοκολλημένη απόφαση από το Δήμο Σούδας, οι κάτοικοι παραμένουν θεατές σε έναν ατέρμονο αγώνα… πινγκ πόνγκ, καθώς ο ένας «πετάει το μπαλάκι στον άλλον».

«Δεν είναι δικό μας θέμα, φταίνε οι προηγούμενοι» λέει ο ένας, «μάλλον υπάρχει αστοχία υλικών…» απαντάει ο άλλος. Το μόνο που έγινε, από την πλευρά του Δήμου, ήταν ότι κάποια στιγμή καθαρίστηκε ένα χαντάκι…» καταγγέλλουν απηυδισμένοι πλέον οι κάτοικοι.

Πρόσφατα μάλιστα συνεργείο της ΔΕΥΑΧ, σύμφωνα με την καταγγελία στο zarpanews.gr, μετέβη για πολλοστή φορά για να δώσει λύση στο πρόβλημα, αλλά μετά από ένα 24ωρο, πάλι τα ίδια και… χειρότερα, αφού οι κάτοικοι έπρεπε να καθαρίσουν εκτός από τα νερά και τα χώματα που άφησαν πίσω τους οι φιλότιμοι κατά τα άλλα εργάτες.

Παρά το αίτημα που έχει γίνει για φρεάτιο, πριν από δύο μήνες, στην προσπάθεια να γίνει απόφραξη της αποχέτευσης, μετά το τέλος των εργασιών, οι εργάτες είχαν αφήσει στο σημείο και λήμματα, με αποτέλεσμα η δυσοσμία που υπήρχε  μέσα και έξω από τις οικίες, να είναι αφόρητη.Το «ποτήρι όμως της υπομονής» των κατοίκων της περιοχής, έχει αρχίσει να… ξεχειλίζει, καθώς πλέον δεν αρκούνται στα λόγια, αλλά, ως φορολογούμενοι πολίτες των Χανίων, ζητάνε να δοθεί έμπρακτα μία λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Όλα αυτά, θυμίζουν τριτοκοσμικές καταστάσεις και εν έτει 2019 στο κέντρο της Σούδας, είναι τουλάχιστον ντροπή για όλους μας…

Θα πρέπει λοιπόν οι αρμόδιοι, Δήμος, ΔΕΥΑΧ, Περιφέρεια, όποιος τέλος πάντως έχει την ευθύνη για αυτό το σημαντικό θέμα, ι να δούνε επιτέλους σοβαρά πως πρέπει να το αντιμετωπίσουν. Πέρα από την ταλαιπωρία και την απελπισία των κατοίκων, θα πρέπει να δούνε όλο αυτό το νερό που χύνεται εδώ και χρόνια ποιος το πληρώνει; Σε ποιο λογαριασμό χρεώνεται άραγε…

Θα πρέπει επίσης να γίνει έλεγχος στα υλικά των σωληνώσεων. Αν όντως διαπιστωθεί ότι φταίνε τα υλικά των προηγούμενων, όπως ισχυρίζονται, ας τα αντικαταστήσουν με καλύτερης ποιότητας, που δεν θα δημιουργούν πρόβλημα. Γιατί και για να χρησιμοποιηθούν τα εν λόγω υλικά, κάποιος έδωσε το τελικό «οκέι» και προφανώς δαπανήθηκαν κάποια χρήματα για την αξία τους…

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook