Χανιά | Τρίωρες στάσεις εργασίας κηρύσσει η ΕΛΜΕ από Δευτέρα έως και Παρασκευή – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταυρωνίτη

χανιά-τρίωρες-στάσεις-εργασίας-κηρύσ-1660908

Τρίωρες στάσεις εργασίας έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ σε ολόκληρη τη χώρα και στα Χανιά από αύριο Δευτέρα 3 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 7 Απριλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταυρωνίτη

Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην συγκέντρωσηυ διαμαρτυρίας ενάντια στην αξιολόγηση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταυρωνίτη, την Δευτέρα στις 5 και μισή το απόγευμα:

«Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι ούτε την εβδομάδα που πέρασε κατέστη δυνατό, σε όσους συμβούλους προσπάθησαν, να προχωρήσουν σε ατομικές αξιολογήσεις, καθώς αρκετά μέλη της ΕΛΜΕ Χανίων βρέθηκαν στα επίμαχα σχολεία και μη τη στάση τους μπλόκαραν την όποια διαδικασία.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται. Τη Δευτέρα 3/4 θα γίνει και πάλι προσπάθεια για αξιολόγηση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ στον Ταυρωνίτη.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συγκέντρωση στο Εσπερινό ΕΠΑΛ στον Ταυρωνίτη στις 5:30 μμ».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Δευτέρα 3/4 έως και Παρασκευή 7/4 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κ.λπ.).

Η ΕΛΜΕ Χανίων, σύμφωνα και με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 8/2, κηρύσσει συμπληρωματικά 3ωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 3/4/2023 έως και την Παρασκευή 7/4/2023 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ), ώστε μαζί με αυτές που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ να καλυφθούν οι συνάδελφοι για όλη τη διάρκεια του εργασιακού ωραρίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ αναφέρει:

«Για τις συνέπειες της απαγόρευσης διέλευσης από την υψηλή γέφυρα των Σερβιών

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου απαγορεύτηκε πλήρως η διέλευση από την υψηλή γέφυρα των Σερβίων με αποτέλεσμα να κοπεί στη μέση η Π.Ε.Κοζάνης. Αυτός ο οδικός άξονας ήταν εξαιρετικά σημαντικός, καθώς χρησιμοποιούνταν καθημερινά από τους/τις εκπαιδευτικούς, οι οποίοι/ες υπηρετούν στις σχολικές μονάδες των Σερβίων (Γυμνάσιο, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) και του Βελβεντού (Γυμνάσιο, ΓΕΛ). Η απόσταση από την Κοζάνη μέσω της γέφυρας ήταν για τα Σέρβια 28 χλμ, τα οποία μπορούσαν να διανυθούν σε 30΄περίπου και για το Βελβεντό 34 χλμ (35΄). Από τις 17 Μαρτίου οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στις παραπάνω περιοχές, ή διαμένουν σε αυτές και υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της Κοζάνης, αναγκάζονται να μεταβούν στα σχολεία τους μέσω της εναλλακτικής διαδρομής διανύοντας πολύ περισσότερα χιλιόμετρα, για τα Σέρβια 40 και το Βελβεντό 54. Απαιτείται δε πολύ περισσότερος χρόνος 50΄ για τα Σέρβια και 60΄ περίπου για το Βελβεντό, ίσως και περισσότερο, καθώς ο επαρχιακός στενός δρόμος επιβαρύνεται ιδιαίτερα από την κίνηση των οχημάτων ( ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία), τα οποία ταξιδεύουν και προς την κεντρική και νότια Ελλάδα.

Από την μεριά της περιφερειακής διοίκησης έχει ανακοινωθεί ότι οι εργασίες αποκατάστασης της υψηλής γέφυρας θα διαρκέσουν έως 2 μήνες. Ταυτόχρονα έχει εξαγγελθεί οικονομική ενίσχυση των επαγγελματιών των παραπάνω περιοχών. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεδομένης της ανόδου της τιμής της βενζίνης οι εκπαιδευτικοί έχουν εξοντωθεί οικονομικά. Επίσης ο διπλάσιος χρόνος ο οποίος απαιτείται για την πρόσβαση και την επιστροφή προς και από τις σχολικές μονάδες έχει ως συνέπεια την κόπωση, την αύξηση της επικινδυνότητας της οδήγησης και την αντίστοιχη μείωση του χρόνου που αφιερώνουν στην οικογένεια, την προετοιμασία του μαθήματος και τις λοιπές ασχολίες τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε:

α) αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης όσων λαμβάνουν οδοιπορικά,

β) χιλιομετρική αποζημίωση στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν λαμβάνουν οδοιπορικά και μετακινούνται από και προς τα Σέρβια και το Βελβεντό και υπηρετούν στα σχολεία της περιοχής, είτε διαμένουν στις περιοχές και υπηρετούν σε άλλα σχολεία.

γ) νέα μοριοδότηση για τις περιοχές, οι οποίες πλέον είναι αρκετά απομακρυσμένες από την πόλη της Κοζάνης, από τις 17 Μαρτίου και για όσο διάστημα είναι κλειστή η υψηλή γέφυρα των Σερβίων».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook