Χανιά | Τράβηξε και πάλι τα βλέμματα το 12ο σιρκουί με εντυπωσιακά οχήματα περασμένων δεκαετιών | Photos

χανιά-τράβηξε-και-πάλι-τα-βλέμματα-το-12-1226488

Με τριάντα συμμετοχές από όλη την Κρήτη και μία από την Αθήνα διεξήχθη φέτος το 12 σιρκουί στα Χανιά.

Καλοσυντηρημένα υτοκίνητα από την δεκαετία του 1920 έως και του 1990, στόλισαν το πρωί της Κυριακής την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, τραβώντας τα βλέμματα από μικρούς και μεγάλους!

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση για φέτος, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης (Σ.Ι.Π.Α.Κ) κ. Κακούρης και συνέχισε. » Είμαστε ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που διοργάνωσε σιρκουί. Σήμερα αναβιώνουμε το σιρκουί του ’71. Τότε ήταν με αυτοκίνητα ταχύτητας, τώρα είναι ιστορικά και κάνουμε αγώνα regularity, δηλαδή αγώνα ακριβείας».

Αμέσως μετά από την συγκέντρωση των αυτοκινήτων στην Δημοτική Αγορά, ακολούθησε ο αγώνας ακριβείας, όπου τα οχήματα έκαναν συνολικά τρεις κύκλους και στόχος ήταν να φτάσουν στον τερματισμό, στο ίδιο χρονικό διάστημα με τον πρώτο κύκλο.

H διαδρομή που θα ακολούθησαν οι αγωνιζόμενοι ήταν: Ανδρέα Παπανδρέου, Πλατεία Δικαστηρίων, Ι. Σφακιανάκη, Στρ. Τζανακάκη και ακολούθως.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την έκθεση:

zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Τράβηξε και πάλι τα βλέμματα το 12ο σιρκουί με εντυπωσιακά οχήματα περασμένων δεκαετιών | Photos

  1. Απαράδεκτοι για άλλη μία φορά. Το χόμπι κάποιον (30-50 ανθρώπων) δεν μπορεί να κάνει κάθε χρόνο άνω κάτω μία ολόκληρη πόλη.
    Αν ο καθένας μας απαιτούσε λόγω χόμπι να κλείνει η μισή πόλη κάθε Κυριακή τότε δεν θα υπήρχε πόλη κάν. Το ράλι από τις «αντίκες» δεν προσφέρει, πέραν από τέρψη στους ιδιοκτήτες τους, τίποτα άλλο στους υπόλοιπους συμπολίτες μας οι οποίοι με τις ώρες και αγανακτισμένοι έψαχναν τρόπους διαφυγής από το κέντρο. Να απαιτήσουν λοιπόν από το κράτος την ελεύθερη μετακίνηση τέτοιου είδους οχημάτων κάθε Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook