Χανιά | Τουρκική εταιρεία δοκίμασε στο Πεδίο Βολής το πυραυλικό της σύστημα | Photos

χανιά-τουρκική-εταιρεία-δοκίμασε-στο-932029

Δοκιμαστικές βολές αποδοχής του συστήματος εκτόξευσης Α/Α πυραύλων Zipkin που φέρει πυραύλους Stinger δοκίμασε στο Πεδίο Βολής Κρήτης η τουρκική εταιρεία Aselsan.

Οι βολές, όπως αναφέρει το ΠΒΚ, εκτελέστηκαν από 26 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου, και πραγματοποιήθηκαν εναντίον εναέριων τηλεκατευθυνόμενων στόχων, ενώ στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Το συγκεκριμένο σύστημα εκτόξευσης αναπτύχθηκε από την Aselsan στο πλαίσιο των αναγκών της Υπηρεσίας Υποστήριξης του ΝΑΤΟ (NSPA).Το FIM-92 Stinger, που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Raytheon, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή των τούρκικων Aselsan και Roketsan, χρησιμοποιείται ενεργά από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα πυραυλικό σύστημα πολύ χαμηλού υψομέτρου, το οποίο έχει σύστημα υπέρυθρης καθοδήγησης και εύρος 8 χιλιομέτρων.zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Τουρκική εταιρεία δοκίμασε στο Πεδίο Βολής το πυραυλικό της σύστημα | Photos

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΜΑΤΟΪΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ…
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, ΞΥΠΝΑΤΕ, ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ.
    ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ (ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΑΔΕΣ, ΕΡΓΟΛΑΒΑΙΟΙ, ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ) ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΜΠΕΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ U,S.A.

  2. Αυτό το ΠΒΚ μας έχει ξεσκίσει στη μόλυνση του περιβάλλοντος γενικά,τα αντισταθμιστικά οφέλη (αν μπορούμε να τα επικαλεστούμε) ποια είναι για τον Νομό μας;

  3. Αυτό τον ρόλο (συν την λίαν επικίνδυνη ρύπανση από τα τοξικότατα καύσιμα των εκτοξευομένων πυραύλων*) παίζει το νατοϊκό Πεδίο Βολής Κρήτης που φόρτωσε η χούντα στα Χανιά και όλες οι μετέπειτα «δημοκρατικές» κυβερνήσεις όχι μόνο το διατήρησαν, μα το αναβαθμίζουν κιόλας συνεχώς !

    * Τα καύσιμα των πυραύλων έχουν τοξικότατα υλικά (το έχει αποκαλύψει από το 1990 στον τοπικό τύπο ο πρώην δ/τής της 115 Πτέρυγας Μάχης αντιπτέραρχος-ιπτ. ε.α. Κολώνης) όπως η ασύμμετρη διμεθυλ-υδραζίνη των πυραύλων Λανς.
    Οι πύραυλοι εκρήγνυνται 60-90 χιλιόμετρα βόρεια του ΠΒΚ, ενώ 20-40 λίτρα υδραζίνης παραμένουν άκαυστα εντός των. Οι άνεμοι μετά φέρνουν στην Κρήτη μα και σε νησιά, σε Αττική και Πελοπόννησο, ανάλογα με την κατεύθυνση των ανέμων, τα διαλυμένα στην ατμόσφαιρα παραπάνω τοξικά…
    2-3 μόνο λίτρα υδραζίνης αρκούν για να δηλητηριάσουν άμεσα θανατηφόρα και έμμεσα καρκινογόνα, ένα ολόκληρο υδραγωγείο μιας πόλης σαν τα Χανιά ή το Ηράκλειο!

    -Βλ και Βικιπαίδεια:
    H Ασύμμετρη Διμεθυλυδραζίνη (χημ., C2H8N2 , αγγλ. Unsymmetrical dimethylhydrazine, UDMH) είναι χημική ένωση που χρησιμοποιείται ως υπεργολικό(δηλ.για ακαριαία ανάφλεξη) συστατικό καυσίμων πυραύλων, συχνά σε συνδυασμό με το οξειδωτικό τετροξείδιο του διαζώτου και λιγότερο συχνά με IRFNA ή με υγρό οξυγόνο.

    Η UDMH είναι ένα παράγωγο της υδραζίνης και λέγεται επίσης υδραζίνη, αφού ανήκει στην ίδια ομάδα με αυτήν. Ως καύσιμο περιγράφεται στην προδιαγραφή MIL-D-25064.

    Εφευρέθηκε την δεκαετία του 1950.

    Παράγεται μέσα από καταλυτική αντίδραση της Διμεθυλαμίνης με Ammoniak.

    Φυσικές και χημικές ιδιότητες
    Η UDMH είναι ένα τοξικό, πτητικό, υγροσκοπικό και διαφανές υγρό, με σημείο τήξης -57 °C, σημείο ζέσης 63 °C, πυκνότητα 0,793 gr/cm³. Εξατμίζεται γρήγορα και παράγει πυκνό ατμό.

    Έχει αιχμηρή μυρωδιά αμμωνίας, κάπως σαν ψαρίλα, η οποία είναι χαρακτηριστική για τις οργανικές αμίνες. Επηρεάζει τα μάτια, το αναπνευστικό σύστημα και το δέρμα. Σε ισχυρές δόσεις δημιουργεί εγκαύματα.

    Αν έρθει σε επαφή με τον αέρα παίρνει χρώμα κιτρινωπό και απορροφά οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

    Είναι διαλυτή σε νερό, αιθανόλη (οινόπνευμα) και κηροζίνη.

    Σε συγκέντρωση μεταξύ 2,5% και 95% στον αέρα, οι ατμοί της είναι εύφλεκτοι. Δεν επηρεάζεται από κρούση ή κλονισμό.

    Είναι τοξική ουσία και απορροφάται από το δέρμα.

    Η UDMH είναι αποθηκεύσιμη και μπορεί μετά την τροφοδοσία να μείνει στο ντεπόζιτο για πολύ καιρό. Η UDMH είναι πιο ανθεκτική από την υδραζίνη, ειδικά σε ψηλές θερμοκρασίες.

    Κίνδυνοι
    Η UDMH είναι εκρηκτική, δηλητηριώδης, καυστική, καθώς και ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ ουσία.

    Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 παρουσιάστηκε ανησυχία για πιθανή μόλυνση από UDMH στα διάφορα τρόφιμα, ειδικά στο χυμό μήλων.

    Χρήσεις
    Ως καύσιμο
    Επειδή είναι ανθεκτική χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της υδραζίνης ή και συμπληρωματικό της. Επειδή είναι αποθηκεύσιμη εφαρμόζεται ουσιαστικά ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ που καίνε ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ και πρέπει να παραμένουν καιρό στο σιλό τους πριν από την εκτόξευση. Μόνο σε μερικές περιπτώσεις, π.χ. σε μηχανές ελιγμού που απαιτούν μεγαλύτερη προωθητική δύναμη αντ’ αυτού χρησιμοποιείται μονομεθυλυδραζίνη. Χρησιμοποιείται σε πολλούς ευρωπαϊκούς, ρωσικούς, ινδικούς και κινεζικούς τύπους πυραύλων. Οι πύραυλοι τύπου Πρωτονίου, Τιτάν, GSLV και Δέλτα χρησιμοποιούν μείγμα ίσων μερών υδραζίνης και ασύμμετρης διμεθυλυδραζίνης, την Αεροζίνη 50.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook